Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

05 december 2019, Nyheter

Metoder för innovativa platser och upplevelser

Bild på workshop med post-it lappar.

Johanna Balogh från Digitala Dimensioner gästade under Torsdagen 5 December halvdagskonferensen ”Mötesplats social innovation för att ge ett smakprov på projektet Digitala Dimensioner.

Digitala Dimensioner är ett regionalt ettårigt projekt med syfte att stärka kultur, platser och upplevelser i olika kommuner runt om i norra Sverige. Detta görs genom inspirationsföreläsningar och workshops som i sin tur leder till färdiga koncept. Dessa har Piteå Science Park sedan validerar utifrån potentialen att realisera dem för att sedan återkopplar till respektive kommun.

Under konferensen “social innovation i stad och land” föreläste Johanna om hur vi jobbat i Digitala Dimensioner och delade med sig av både tankar inom ämnet samt ett smakprov på vad kommunerna genererat för koncept.

”Det känns kul att få äran att presenter det här spännande projektet på en konferens med många likasinnade och bemötas av ett stort intresse i valet av metoderna vi jobbat med. Platsinnovation, gamifikation och design thinking har utgjort grunden till konceptgenereringen på ett mycket framgångsrikt sätt” säger Johanna, projektledare för Digitala Dimensioner.

Föreläsningen avslutades med en mindre workshop där deltagarna fick testa några av de metoder som använts i projektet.