Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Mikael deltar i Robinson

Med 1.8 miljoner tittare är Expedition Robinson ett av Sveriges absolut populäraste TV-program. I årets upplaga kommer Acusticum att vara en viktig del av produktionen. Mikael Norberg, Norberg Ljudproduktion, har nämligen fått det prestigefyllda uppdraget att ansvara för ljudet. Äventyret kan börja.

– Allting är väldigt hemligt och jag kan inte avslöja särskilt mycket. Men jag ska jobba under produktionen, säger en glad Mikael och fortsätter.

– Det lär bli mycket hårt jobb och tokvarmt, men en rolig upplevelse också.

Framför sig har Mikael sju intensiva inspelningsveckor på en ö utanför Filippinerna. Tillsammans med fyra andra ljudtekniker ska han ansvara för alla ljudupptagningar. Gissningsvis är jobbet relativt enkelt när alla samlas till tävlingarna. Rejält mycket svårare blir det mellan tävlingarna, när vardagen infinner sig, och de för TV-tittarna intressanta samtalen pågår. Då gäller det att vara på plats när det händer, en andra chans dyker inte upp.

– Jag har aldrig jobbat med reality-TV tidigare. Men redan nu har jag fått mängder av ovärderliga tips som förhoppningsvis ska hjälpa mig göra ett riktigt bra jobb, menar Mikael.

För Mikael och hans företag, Norberg Ljudproduktion, är uppdraget självklart en chans att synas och knyta nya kontakter.

– Många som är med har arbetat med Expedition Robinson i flera år. Jag hoppas att synas utanför Norrbotten och knyta bra kontakter som leder till fler jobb och möjligheter, avslutar Mikael.

Redan nu är Mikael och produktionsteamet på plats på Filippinerna. Inspelningarna påbörjas inom kort och avslutas i mitten av juli. Till hösten kan vi se och framförallt lyssna till resultatet i TV4.

Fotograf: Karin Jonsson, TRAB