Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

26 juni 2013, Nyheter

Musik, dans, konst och solsken när kultursatsningen Norrbotten2014 presenterades!

Bild på Linda Backman som målar.

Det bjöds på musik, dans, konst och fantastiskt solsken när kultursatsningen Norrbotten 2014 presenterades i Piteå idag. Norrbotten 2014 är en del av kulturhuvudstadsarbetet som drivs från Umeå och där regionkontoret i Piteå har rollen att lyfta kulturen i den norra landsändan genom att samverka med kulturaktörer, civila samhället, näringsliv och offentlig sektor.

  • Kommunalrådet Peter Roslund och Ann-Katrin Sämfors, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, pratade sig varma för satsningen på kultur och betonade vikten av samarbete och mångfald i utvecklingen av norra Sverige.
  • Dan Vähä från Umeå2014 berättade om satsningen som utgår ifrån de åtta samiska årstiderna och där vi kan samarbeta och uppleva tillsammans, och fortsätta att utveckla det goda värdskapet.
  • Det bjöds även på finfin underhållning med bl.a. Soulcruisins akustiska pop n’ soul-combo, Dans i nords coola dans-jukebox och konstnärligt skapande med Linda Backman m.fl.
  • De som ville kunde även ta del av information om kulturhuvustadssatsningen Umeå2014 och Norrbotten2014:s nya webb.

Vi på Acusticum applåderar satsningen och det goda samarbetet och ser fram emot många fina upplevelser och möten! -Räkna in, för nu kör vi!