Musik, dans, konst och solsken när kultursatsningen Norrbotten2014 presenterades!

Det bjöds på musik, dans, konst och fantastiskt solsken när kultursatsningen Norrbotten 2014 presenterades i Piteå idag. Norrbotten 2014 är en del av kulturhuvudstadsarbetet som drivs från Umeå och där regionkontoret i Piteå har rollen att lyfta kulturen i den norra landsändan genom att samverka med kulturaktörer, civila samhället, näringsliv och offentlig sektor.

  • Kommunalrådet Peter Roslund och Ann-Katrin Sämfors, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, pratade sig varma för satsningen på kultur och betonade vikten av samarbete och mångfald i utvecklingen av norra Sverige.
  • Dan Vähä från Umeå2014 berättade om satsningen som utgår ifrån de åtta samiska årstiderna och där vi kan samarbeta och uppleva tillsammans, och fortsätta att utveckla det goda värdskapet.
  • Det bjöds även på finfin underhållning med bl.a. Soulcruisins akustiska pop n’ soul-combo, Dans i nords coola dans-jukebox och konstnärligt skapande med Linda Backman m.fl.
  • De som ville kunde även ta del av information om kulturhuvustadssatsningen Umeå2014 och Norrbotten2014:s nya webb.

Vi på Acusticum applåderar satsningen och det goda samarbetet och ser fram emot många fina upplevelser och möten! -Räkna in, för nu kör vi!