Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

30 januari 2017, Nyheter

Musikbranschträffen förenar och inspirerar

Bild från musikbranchträff.

Den fjärde upplagan av Musikbranschträffen gästas av David Lindgren Zacharias, framgångsrik låtskrivare och producent med starka rötter i Norrbotten. Han ser möjligheter och vill uppmuntra till nya sätt att släppa musik.
– Det finns en helt ny spelplan som är öppen för förändringar.

Musikbranschträffen är ett unikt tillfälle att bygga nätverk mellan människor som på olika sätt jobbar med musik i Norrbotten. Det första initiativet togs av Go Business Piteå, i april 2015. Sedan dess har det arrangerats ytterligare två träffar i samarbete med studieförbundet Evelyn samt BD Pop och Norrbottensmusiken.

Hittills har varje tillfälle lockat ett femtiotal personer – en härlig mix av musiker, arrangörer, ljud- och ljustekniker, producenter och musikjournalister. Konceptet bygger på intensivt nätverkande varvat med paneldebatter eller gästföreläsningar. Träffarna har lett till många nya kontakter och spännande samarbeten.

Denna gång inspirationsföreläser David Lindgren Zacharias, uppväxt i Luleå med gedigen bakgrund från musikbranschen och initiativtagare till BD Pop. Sedan några år är han bosatt och verksam i Stockholm där han jobbar som låtskrivare och producent, just nu tillsammans med artister som Darin, Sanna Nielsen, Eagle Eye Cherry och Jakob Karlberg.

David har även återkommande uppdrag i Norrbotten, och är bland annat engagerad i projektet BD Songwriters, som utvecklar nya låtskrivare. Han beskriver en ny tid med nya förutsättningar, där mycket spännande är på gång.

– Det var några svåra år när branschen var ganska körd i botten och många tvingades söka sig till andra jobb. Tack vare Spotify har det utvecklats helt nya processer för att göra musik som gör det möjligt att satsa igen.

David Lindgren Zacharias ser fram emot att dela med sig av sina erfarenheter som entreprenör och låtskrivare under Musikbranschträffen, ett event som han lovordar.

– Det är viktigt att träffa varandra och hitta samarbeten som synliggör det värdefulla arbete som vi gör i branschen.

 

Musikbranschträffen arrangeras på Kaleido i Piteå onsdagen den 8 februari kl. 18:00-21:00 och bjuder på presentationsrunda, mingel, inspirationsföreläsning, livemusik och fika.

 

Text: Britta Elfving Persson