Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

11 april 2019, Nyheter

Nationell uppmärksamhet för projekt inom sol och innovation

Bild från RegLabs årskonferens.

Det var ett stort intresse och fullsatt när Piteå Science Parks projekt Intersective Innovation, Solvåg och Arctic Solar presenterades på RegLabs årskonferens med temat MashUp. Projekten lyftes som goda exempel på hur man jobbar gränsöverskridande mellan branscher för att nå högre innovativ höjd.

‒ En mashup är en korsbefruktning. De handlar om att ta två saker som inte hör ihop och krocka dem för att skapa en ny lösning. Det finns en viktig koppling mellan nytänkande och de samhällsutmaningar som Sverige står inför i dag, sa Eva Moe, verksamhetschef på Reglab, när hon inledde Reglabs årskonferens i Västerås.

Temat för Reglabs årskonferens 2019 var en mashup mellan människor, ny teknik och innovation. Exempel som lyftes var rymdmaterial som används för hållbara bostäder på jorden och solcellsparken Solvåg i Piteå som fungerar som både forskningsanläggning och mötesplats.

– Korsbefruktning och gränsöverskridande innovation är något som Piteå Science Park är experter på. Det ligger i företagets uppdrag att försöka hitta nya innovativa lösningar mellan våra spetsområdena, cleantech och kulturella och kreativa näringar. Därför är vi glada att få dela med oss av våra resultat och erfarenheter, säger Anna Mård, verksamhetsledare vid Innovationsarenan på Piteå Science Park.