Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

02 november 2022, Nyheter

Nedräkningen till CTRL+S Game Jam har börjat

Snart är det dags för CTRL+S Game Jam på Mobilaris Innovation Center i Luleå. Piteå Science Parks innovationsledare och spelexpert Jacob Gabrielsson är en av medarrangörerna. Vi tog pulsen på honom inför eventet.

Nedräkningen till CTRL+S Game Jam har börjat

Snart är det dags för CTRL+S Game Jam på Mobilaris Innovation Center i Luleå. Piteå Science Parks innovationsledare och spelexpert Jacob Gabrielsson är en av medarrangörerna. Vi tog pulsen på honom inför eventet.

Först, vad är ett Game Jam?

I sin helhet är ett Game Jam ett event där deltagarna från grunden gör ett spel under en tidsperiod – oftast över en helg. Målet är att spelet ska vara spelbart i slutet av helgen. Ett Game Jam är inom spelbranschen ett väldigt beprövat sätt att få fram en prototyp på ett roligt och engagerande sätt. Exempelvis är spelet Goat Simulator som nu är en av världens största getsimulatorer (och sålde över 2 miljoner kopior första 3 månaderna) ett resultat av ett Game Jam. Att sätta upp lite regler och riktlinjer kan göra otroligt mycket för kreativiteten!

Berätta vad kommer ni göra den här helgen?

Upplägget för CTRL+S Game Jam kommer vara relativt straight forward.
På fredagen ses vi efter plugget/jobbet på Mobilaris Innovation Center och går igenom spelreglerna, avslöjar tema och sätter deltagarna i grupper. Efter det så har de ungefär 48h på sig att göra klart sitt spel. På söndagen så får alla grupper presentera sina spel och även provspela samt ge feedback på de andra gruppernas spel. Kanonkul!

Hur har responsen varit?

Jättebra! Även om konceptet i sig är ganska lättsålt så är det ändå en hel helg som deltagarna förväntas avsätta! I början av planeringen satte vi ett maxtak på 60 personer för att ha någon slags riktlinje på var vi ville hamna och nu är det lite slutspurt för de sista platserna.

Är det fortfarande Jolt Cola som gäller, frågar åt en vän?

Antingen det eller Latitude 65 😉

Det är en rad innovativa företag som står bakom den här helgen, vilka möjligheter skapar det för jobbsugna deltagare?

En stor anledning till att vi arrangerar detta är för att företagen har svårt att hitta personer att anställa och många utav de personer som man träffat under ett game jam har precis de egenskaper som eftersöks.

Finns det några platser kvar?

Ja men typ 5 stycken! Skynda, skynda att boka!

Tack för din tid och lycka till med eventet!

Nemas problemas, tack!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-03-21

Fem företag har antagits till Arctic Business Incubator

Arctic Business driver den framgångsrika inkubatorn i Luleå, Skellefteå och Piteå och den svenska rymdinkubatorn ESA BIC Sweden. I början av året antogs fem bolag, varav ett av dessa till rymdinkubatorn.

2023-03-07

Steget till eget

Steget till eget – Informationsträff för dig som funderar på att starta företag eller nyss har startat

2023-03-13

Samarbete med Strömbackaskolan främjar framtidens kompetens inom fiberkomposit

Genom ett samarbete med Strömbackaskolan vill Piteås industrier och forskare inom fiberkomposit säkra framtidens kompetensförsörjning.

Visa allt aktuellt