Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Norrbottens Kuriren och Rix FM till Acusticum

En tidningsredaktion och en radiostation – det kan Acusticum från årskftet räkna in i listan över hyresgäster.

Det är Norrbottens Kurirens lokalredaktion och försäljningskontoret för dess delägda radiostation  Rix FM som öppnar kontor på Acusticum. Chefredaktör Sture Bergman har inte svårt att hitta motiv till flytten från nuvarande lokalredaktion i centrala Piteå till Acusticum.- Här på Acusticum fick vi en bra lokal i en bra miljö, säger han och menar att närheten till den akademiska miljön känns lockande.

– En närmare relation till den akademiska mediautbildningen – särskilt den journalistiska inriktningen – känns viktig. Förhoppningsvis blir det ett gemensamt utbyte där också vi kan bidra till utbildningen och utvecklingen, säger chefredaktör Sture Bergman och får medhåll av Kurirens mångårige och välbekante reporter i Piteå, Jonas Hansson.- Jag kommer naturligtvis att arbeta med samma bredd i samhällsbevakningen som tidigare.

Dessutom är ju Musikhögskolan och Acusticum en växande och allt viktigare del av Piteås vardag och utveckling, säger han och gläds förstås också att få en nya fräscha redaktionslokaler.