Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Norrbottensmusiken anställer musiker till ny kammarensemble

En ny kammarensemble för samtida konstmusik är under bildande i Norrbotten. Finansiärer är Kulturrådet, Norrbottens läns landsting samt Luleå och Piteå kommuner. Fullt utbyggd kommer ensemblen att ha nio heltidsanställda musiker och fyra administratörer. Den nya ensemblen som beräknas vara igång vid årsskiftet 06/07 kommer att ha sin hemvist vid Acusticum intill Musikhögskolan i Piteå.

Norrbottensmusikens Piteåavdelning kommer att bestå av följande delar:

Ny Kammarensemble
Ensemblen kommer att ha sin tonvikt på samtida konstmusik. Dess grund är en ”Pierrot Lunaire”-ensemble med stor flexibilitet i numerären. Ensemblen kommer att turnera i hela landet. Man räknar även med att ensemblen ska kunna etablera sig i festivalsammanhang runtom i världen. Årligen kommer min en produktion att göras med tidig musik på ”gamla” instrument.

Norrbottens kammarorkester
Orkestern turnerar frekvent i huvudsakligen Norrbottens län med omkring  sex större produktioner per år. Repertoaren fokuserar på tre områden: nutida musik, tidig wienklassisk musik framförd med tidstrogna förtecken och den traditionella stråkorkesterrepertoaren.

Piteå Kammaropera
Kammaroperan tillhör NMD ”Norrlands nätverk för musikteater och dans” och turnerar i de fyra nordligaste länen. Förutom samtida kammaropera framförs operor i kyrkomiljö. I kyrkooperan ligger tonvikten på tidig musik interfolierad med samtida musik.

För mer information kontakta
Producent Kjell Englund, telefon 0911-93064/070-573 08 84 kjell.englund@nll.se eller konstnärlig ledare Petter Sundkvist, telefon 0708-88 47 88 petter.sundkvist@telia.com

Norrbottensmusiken är en länsinstitution som har verksamhet i länets alla fjorton kommuner och med bas i Luleå. I verksamheten ingår länsmusikverksamheten med prioritet på barn och ungdom, Norrbotten Big Band, Norrbottens Kammarorkester samt Piteå Kammaropera med Kyrkoopera. Norrbottensmusiken är en enhet inom Kultur och Utbildning, Norrbottens Läns Landsting.

www.norrbottensmusiken.se