Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

11 december 2014, Nyheter

Ny utbildning inom ljus, ljud och video

Nu startar en praktisk, yrkesinriktad ljud-, ljus- och videoteknikerutbildning på Framnäs folkhögskola.
Kursstart 2015-01-12. Kurslängd 12 veckor.
UTBILDNINGEN ÄR RIKTAD TILL DIG
som vill arbeta professionellt med ljud, ljus och video inom bl a show och konferens och innehåller en kombination av teori samt en stor mängd praktik. Detta ger dig en gedigen grund och spetskompetens för att kunna utmärka sig som en mångsidig tekniker inom en rad olika branscher. Utbildningen är förlagd till Framnäs folkhögskola men vissa ämnen kommer delvis att förläggas på Acusticum inne i Piteå. På plats möter du erfarna lärare med uppdaterat yrkeskunnande och stor branchkunskap.

FÖRKUNSKAPER
inom ljud och ljusteknik är naturligtvis en fördel men inte ett måste. Vi vill att du i ansökan skriver ett kort personligt brev där du beskriver dina erfarenheter, kunskaper och intressen. Förutom tekniska förkunskaper är även språk- och musikkunskaper en bra merit.

DE PRAKTISKA MOMENTEN
kommer förutom i klassrumsmiljö även att ske i skarpt läge inför publik tillsammans med musiklinjens musikerutbildningar. Hela Europa kan bli ditt arbetsfält. Det finns stora möjligheter att arbeta inte bara i Sverige utan i hela Europa. Våra samarbetspartners har många produktioner igång och behöver ofta tekniker.

UTBILDNINGEN ÄR ETT SAMARBETE MELLAN FRAMNÄS FOLKHÖGSKOLA, EVENT OCH DESIGN AB OCH 2ENTERTAIN.

KOSTNADER OCH FINANSIERING.
Du som studerar på utbildningen är berättigad till CSN. Studierna är avgiftsfria men en serviceavgift tas ut för exempelvis kaffe och olycksfallsförsäkring.

ANSÖKAN

vill vi ha senast den 15 december 2014. Ansökan gör du online via denna länk