Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

23 november 2016, Nyheter

Ny VD för Swerea SICOMP

Bild på Hans Hansson och Bengt Wälivaara.

Hans Hansson från Piteå, slutar som VD för Swerea SICOMP. Styrelsen i Swerea SICOMP har utsett Bengt Wälivaara till ny VD med start 1 januari 2017. Bengt är idag avdelningschef och ansvarig för Swerea SICOMPs verksamhet i Linköping.

Nuvarande VD Hans Hansson har på ett mycket framgångsrikt sätt utvecklat Swerea SICOMP till en viktig del av det svenska innovationssystemet. Hans har varit mycket engagerad i att bygga kompositklustret i Piteå och har attraherat forskare från hela världen till Piteå. Swerea SICOMP är även en viktig samarbetspartner till Piteå Science Park, bland annat som engagerad partner i den kommande satsningen Swedish Composite Innovation Cluster (SWE-CIC).  Det är ett initiativ som omfattar hela regionens kompositindustri och koordineras av Piteå Science Park.

− Efter 23 år som Swerea SICOMPs VD känns det mycket bra att lämna över ledningen till Bengt som kan vår verksamhet efter flera år som avdelningschef för vårt kontor och lab i Linköping. Jag kommer också att vara tillgänglig för Bengt och hans ledningsgrupp ett tag till, säger Hans Hansson.

− Swerea SICOMP har internationell spetskompetens inom kompositmaterial, vilket är av intresse för bland annat rymd-, flyg och fordonsindustrin såväl nationellt som internationellt. Bengt har de senaste fyra åren tillsammans med regionens näringsliv byggt upp medlemsprogrammet Compraser Labs och Swerea SICOMPs verksamhet i Linköping. Detta ger honom en utmärkt plattform som VD, säger Göran Carlsson, VD och koncernchef för Swerea.

Bengt Wälivaara tog sin doktorsexamen i Tillämpad Fysik vid Linköpings Universitet 1996 och har varit verksam i två utvecklingsintensiva teknikföretag samt varit forskningschef på Väg- och Transportforskningsinstitutet, VTI.

− Swerea SICOMPs verksamhet är mycket spännande och min erfarenhet från industrialisering av innovationer inom sensorteknik och avancerad ytbehandling kommer väl till pass. Jag ser fram emot att leda hela Swerea SICOMPs verksamhet och fortsätta jobba för att stärka konkurrenskraften hos industrin, säger Bengt Wälivaara.

För mer information kontakta Göran Carlsson, VD och Koncernchef för Swerea AB och styrelseordförande för Swerea SICOMP AB.

Läs mer på Swera SICOMPs hemsida: http://www.swerea.se/nyheter/ny-vd-for-swerea-sicomp