window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5TJVQYJBR'); !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '490127139232871'); fbq('track', 'PageView');

Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Nya företagare på väg

Felipe Soto Wigren går första året på utbildningen för Upplevelseproduktion, Akademiskt mediecentrum vid Musikhögskolan i Piteå. Redan är han på väg att starta eget.

Under hösten har han passat på att tillsammans med några kreativa vänner etablera företaget Eargasm i ett av inkubatorn på Acusticum.

– Jag vill ägna mig åt allt det jag tycker är roligt också i framtiden, säger Felipe om tankarna bakom företagssatsningen.
– Vi är fem stycken kompisar från olika ställen i landet, från både Luleå och min hemort Karlskrona som förberett och planerat för något av en totalbyrå. Både event och marknadskommunikation ingår i affärsplanen berättar han och tror att utbildningen mycket väl går att kombinera med företagandet.

Det är inte bara Felipe och hans kompisar i företaget Eargasm Event som går i utvecklingstankar. Ulf Fjellström, vid Företagarcentrum i Piteå, berättar att fler nya, unga företagare ligger i startgroparna för att komma in i kontoren på Acusticum.