Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Och vinnare är – Vocal Devotion

För tredje gången på kort tid har Caroline Törnberg och hennes företag, Vocal Devotion, uppmärksammats. Acusticums alldeles egna sångpedagog har denna gång belönats med Kungliga Akademiens stipendium.

När jag träffar Caroline är hon riktigt glad och stolt över att ha tilldelats Kungliga Akademiens stipendium på 18 000 kronor. Med rätta måste tilläggas. Men det är inte första gången hon uppmärksammas som sångpedagog och sitt företagande. Ifjol belönades hon med både Rotarystipendiet och Startkapital för sina insatser inom sång, musik, hälsofrämjande och entreprenörskap. Utmärkelser som alla bevisar att hennes företagande och företagsidé är bärkraftiga.

– Varje gång känns det som en stor bekräftelse på att det jag gör är bra och värt något, både som sångerska och pedagog, men även som entreprenör.

Student och företagare
Förutom sitt företagande hinner hon också med att plugga på Musikhögskolan. Målet är att ta examen som både musiklärare och sångpedagog. Som ni säkert redan förstått är Caroline en ambitiös och målmedveten människa som verkligen vet vad hon vill.

– Jag orkar inte sitta och vänta på saker och ting ska hända, istället göra jag något åt saken.

Sagt och gjort. I februari 2007 sjösatte hon sitt företag. Två års jubileumet väntar runt hörnet och på kort tid har mycket hänt. Förutom en mängd sånglektioner, har hon hunnit med att dra igång projekten Må Bra Kören, Vocal Devotion Project, Barnens Allsång samt Pop och Rocksångskurs. Projekt som alla uppmärksammats, på olika sätt, och gett mersmak. När detta skrivs går Caroline i väntans tider och hoppas få klartecken med nya spännande projekt.

Men först ska stipendiet från Kungliga Akademien återinvesteras i företaget.

– Jag ska åka ner till Stockholm och Göteborg för att ta lektioner av de bästa sångpedagogerna i landet.

Se, lära och inspireras av de bästa. Caroline vet att en bra sångpedagog och ett välmående företag aldrig står still, det gäller att vara i ständig utveckling. Däremellan hinner hon dessutom med att sköta skolan exemplariskt.

– Det är viktigt att sköta skolarbetet, det får inte bli lidande. Till sommaren tar jag äntligen examen som musiklärare och sångpedagog.

Framtiden
Vad som händer därefter står fortfarande skrivet i stjärnorna. Caroline är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm. Men det är inte svårt att förstå att hon trivs bra i Piteå, på Acusticum och med piteborna.

– Nina Sjömark, PnF och Go Business är alla guld värda. Det är i en sån här miljö jag vill verka. I Piteå och på Acusticum hjälps alla åt och stöttar varandra. Jag blir gärna kvar här.

Läs mer www.vocaldevotion.com