Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Operastjärnan Barbara Hendricks möter Frankrike i Piteå 21 september

Barbara Hendricks gör ett nytt nedslag i Piteå söndagen den 21 september då hon tillsammans med musikervänner bjuder på en kammarmusikkonsert med franska förtecken. På programmet står vacker musik av bl.a. Ravel och Fauré.

Förutom Hendricks gästas vi även av följande musiker:

 

Love Derwinger, piano

Christian Bergqvist, violin

Paul Waltman, violin

Sofia Lundström, viola

Claes Gunnarsson, cello

Peter Fridholm, flöjt

Sara Hammarström, flöjt

Staffan Mårtensson, klarinett

Mats Wallin, klarinett

 

Världsstjärnan Barbara Hendricks har konserterat i alla stora konsert- och operahus världen över och uppträtt med många betydande orkestrar och dirigenter. Bland hennes framträdanden kan exempelvis nämnas den historiska uppsättningen av operan Turandot i den förbjudna staden i Peking år 1998 då hon gestaltade karaktären Liu.

 

Barbara Hendricks är år 2008 utnämnd till Artist in Residence, husartist, i Piteås nya konserthus Studio Acusticum. Under året ger Hendricks fyra konserter i Piteå inom ramen för konsertserien ”?Carte Blanche till Barbara Hendricks”? (fritt spelrum till Barbara Hendricks). Förutom konsertpubliken kommer även TV-tittare att kunna njuta av konserterna. Konserterna spelas in och sammanställs till en DVD-film där Hendricks musikaliska bredd presenteras.

 

Konsertinformation:

·         Datum: söndag 21 september

·         Tid: klockan 19:00

·         Plats: Studio Acusticum, stora salen

 

Mer information om Barbara Hendricks finns på hennes hemsida http://www.barbarahendricks.com. På adressen http://www.arteverum.com/ finns pressbilder av Hendricks.

 

Konsertserien med Barbara Hendricks avslutas 17 december med en julkonsert tillsammans med Musikhögskolans orkester och körer.

 

Varmt välkomna på konsert!