Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Piraterna intog Studio Acusticum

I dagarna tre var Mötesplats upplevelseindustrin i Piteå värd för vandringsutställningen U1 (Upplevelseindustrin kapitel 1). Lördagen den 24 maj bjöds allmänheten, framför allt barnen, in till Acusticum. Temat var pirater.

Alla barn som ville sminkades och bordade sedan konserthallen i Studio Acusticum tillsammans med M/S Piratsväng där Ruskige Robban (klaviatur), Emma Eldare (sång), Djungel-Johan (trummor), Jocke Gitarr (gitarr) och Mackan Markus (bas) ingick i besättningen.

Tillsammans med ett hundratal barnpirater fick de Piteås nya konserthus att gunga som ett skepp på de instrumentala vågorna. Det unga gardet var inte sena att följa de musikaliska order som delades ut av framför allt kapten Emma Eldare och hennes vapendragare Jocke Gitarr.

M/S Piratsväng visade sig behärska de stora musikaliska haven. Men undrar om inte deras seglats började i Mora Träsk? Åtminstone verkar en del inspiration ha hämtats därifrån. För det musikaliska vapenförrådet påminde lite grand om det duon från träsket i Mora har i sitt artilleri. M/S Piratsväng visade sig emellertid ha ett mer avancerat bombardemang som träffade med precision. Dessutom navigerade Emma Eldare elegant mellan låtarna. Ni barn, föräldrar också för den delen, som inte var där missade faktiskt någonting riktigt skoj.

– Vi är jättenöjda. När det blev så fint väder tänkte vi oj … i dag kommer bara tio barn, skrattade Anna-Carin Johansson, febrig lokal utställningsledare, efter tre hektiska dygn. Utöver familjeföreställningen M/S Piratsväng och ansiktsmålningarna kunde besökarna även klättra upp i spiran för att njuta av utsikten, sjunga in egna skivor, skriva i den digitala gästboken, klättra på digiwall (dataspelet man klättrar på…) eller spela på det digitala musikinstrumentet Playmate.

Allmänheten bjöds också på guidade turer i byggnaderna.– Vi är jättenöjda med hela arrangemanget, förklarade Anna-Carin Johansson och berömde insatsen från studenterna på institutionen för musik och media (gamla Musikhögskolan).– Samarbetet fungerar fantastiskt bra.