Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

17 oktober 2019, Nyheter

Piteå blir nordlig nod för Innovationsledarna

Bild på möte för innovationsledarna Nord.

Piteå invigdes under tisdagskvällen som nordlig nod för den ideella föreningen Innovationsledarna med syftet att driva frågor som är gemensamma för yrkesverksamma innovationsledare inom alla typer av företag och organisationer i Sverige. I styrelsen sitter Piteå Science Parks VD Helena Karlberg.

—Piteå Science Park har som mål att bli ledande i Sverige på innovationsledning och detta är ett första steg i den riktningen. Det är viktigt att synliggöra att Piteå och Norrbotten ligger i framkant inom innovation, säger Helena Karlberg.

Innovationsledarna är en ideell förening med syftet att driva frågor som är gemensamma för yrkesverksamma innovationsledare inom alla typer av företag och organisationer i Sverige. Bland medlemmarna finns innovationsledare på Ikea, H&M, Ericsson och Telia.
Yrkesföreningen Innovationsledarna har som ambition att växa i hela landet. Förhoppningen är att de regionala noderna ska kunna locka fler medlemmar och ge fler tillfällen för att utbyta erfarenheter.

—Att vi valde att lägga en nod i Piteå beror på att vi tycker att det händer väldigt mycket spännande i norr, inte minst inom Piteå Science Park. Piteå Science Park är duktiga på innovation inom många områden, främst cleantech och kreativa näringar. Dessutom arbetar Piteå Science Park med innovation i gränslandet mellan de olika branscherna, vilket är både nytt och spännande, säger Magnus Karlsson, ordförande i Innovationsledarna.

Under tisdagsmorgonen samlades innovationsledare inom regionen för ett första möte på det omtalade byggföretaget Lundqvist trä där de bland annat presenterade hur de tagit inspiration från spelbranschen för att utveckla ett byggsystem som förenklar beställningsprocessen hos dem. Detta möte blev ett startskott för en officiell invigning av Innovationsledarna som skedde under kvällen tillsammans med Norrbottens landshövding Björn O. Nilsson.

—Innovationskraften är urstark i Piteå och Piteå Science Park tillsammans med en aktiv kommun spelar helt avgörande roller i den smältdegel som finns av entreprenörer och tillväxt, säger Björn O. Nilsson.