Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

17 oktober 2018, Nyheter

Piteå Science Park nominerade till årets hållbarhetspris

Bild på utdelning av nomineringar till Näringslivets Dag 2018.

Nu är nomineringarna klara inför Näringslivets Dag 2018 och till vår stora glädje är Piteå Science Park nominerade till ”Årets Hållbarhetspris” för vårt arbete med konferensen BIOBASE. Syftet med BIOBASE är att synliggöra Sveriges position och ambition inom cirkulär och biobaserad ekonomi genom att lyfta fram satsningarna i norra Sverige i allmänhet och Piteå i synnerhet.

– Jag ser det som en viktig symbol för samverkan i Piteå, säger Helena Karlberg, vd, Piteå Science Park. Nomineringen är oerhört glädjande och är för alla inblandade samarbetspartners inte bara Piteå Science Park.

Det gemensamma målet för samverkansparterna är att BIOBASE ska bli en återkommande internationell och jämställd mötesplats för kunskaps- och erfarenhetsutbyte inom cirkulär och biobaserad ekonomi.

Årets Hållbarhetspris är ett nyinstiftat pris som delas ut av SunPine. Priset ska gå till företag som är förebilder inom klimatsmart miljöarbete, förnyelsebar produktutveckling och socialt ansvarstagande.  Nominerade i år förutom Piteå Science Park är Lindbäcks Group och SCA Wood – Munksunds sågverk. Båda viktiga länkar i den skogliga värdekedjan.

– Vi vill lyfta företag som gör stora insatser, som inspirerar och går före säger Magnus Edin, vd, SunPine. För oss är det viktigt att lyfta fram just förnyelsebar innovation och ansvarsfullt företagande. Därför vill vi prisa de som inspirerar och bidrar inom hållbarhet här i Piteå, de som faktiskt gör världen lite, lite bättre.