Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

20 september 2019, Nyheter

Piteå-VD till slottet

Bild på Helena Karlberg.

Piteå och Norrbotten kommer att representeras på Sverigemiddagen på Kungliga slottet av Piteås Science Parks vd Helena Karlberg. Genom Sverigemiddagen vill Kungafamiljen uppmärksamma personer som gjort betydande insatser i länen.

– Jag är oerhört stolt och hedrad att få representera en del av Sverige. Jag ska göra allt för att sprida kunskap om allt det fantastiska som nu sker inom Piteås näringsliv, bland annat satsningarna som sker ute på Haraholmen med SunPine och Lindbäcks trähusfabrik och i Markbygden där Europas största vindkraftpark byggs. En nyckel till vår framgång är det nära samarbetet mellan akademi, näringsliv och det offentliga. Det känns viktigt att lyfta fram, säger Helena Karlberg.

Sverigemiddagen är en form av representationsmiddag på Kungliga slottet som infördes i samband med H. M. Konungens 40 år på tronen 2013. Närvarar gör kungafamiljen, Sveriges alla landshövdingar och runt 180 inbjudna gäster från kultur, näringsliv, idrott, föreningsliv och utbildning.

I år är tre norrbottningar inbjudna utöver landshövdingen Björn O. Nilsson. Det är Gunhild Stensmyr som är kulturentreprenör i Tornedalen, renskötaren Niila Inga som är förbundsordförande för Svenska Samernas Riksförbund och Helena Karlberg, vd för Piteå Science Park.