Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

01 mars 2024, Nyheter

Polarbröd och Go Business utforskar möjligheter runt brödspill

Polarbröd tar i samarbete med Go Business hjälp av kreatörer för att utforska hur spill från Polarbröds bagerier kan omvandlas till nya användbara idéer, tjänster och produkter.

Polarbröd och Go Business utforskar möjligheter runt brödspill

P R E S S M E D D E L A N D E. Polarbröd tar i samarbete med Go Business hjälp av kreatörer för att utforska hur spill från Polarbröds bagerier kan omvandlas till nya användbara idéer, tjänster och produkter. – Vårt nya program Mindset är ett sätt att skapa fler konstnärliga arenor för kreatörer, och samtidigt utmana industrin i att tänka nytt, säger Lisa Kejving, affärsutvecklare på Go Business.

Polarbröd är ett familjeföretag som funnits i fem generationer och siktar på att finnas minst lika länge till. Därför arbetar Polarbröd för att utmana och ställa om så att verksamheten lämnar ett så litet avtryck på planeten som möjligt.

– Vårt långsiktiga mål är att vi ska vara helt cirkulära 2032. I det ingår både att minska spill i våra bagerier och att se till att det spill som ändå uppstår används till något som skapar värde. Vi ser fram emot att samarbeta med kreativa och innovativa individer för att tänka utanför boxen och upptäcka nya hållbara lösningar, säger Sandra Widmark, tf kvalitets- och utvecklingschef Polarbröd.

Samarbetet sker genom Go Business Mindset som arrangerar en workshop 22 mars där individer inom konstnärliga, kreativa och skapande branscher bjuds in till att generera innovativa idéer kring spill och rester från Polarbröds bagerier.

– Genom workshoppen vill vi koppla ihop industri med kultur och se vilka nya kreativa idéer som kan uppstå. Det är ett sätt att skapa fler konstnärliga arenor för kreatörer, och samtidigt utmana industrin i att tänka nytt. Vi är glada att Polarbröd bidrar med en utmaning, och lovar att både Polarbröd och de kreatörer och kulturskapare som deltar kommer att utvecklas och utmanas tack vare samarbetet, säger Lisa Kejving, affärsutvecklare på Go Business.

Workshoppen innebär både att Polarbröd utmanas i sitt hållbarhetsarbete och en möjlighet för deltagarna att upptäcka nya sätt att jobba kreativt och hitta idéer att vidareutveckla. Idéerna kan sedan antingen tas vidare inom Polarbröd eller deltagarnas egna verksamheter.

Mer information:

Lisa Kejving

Lisa.kejving@piteasciencepark.se

073-841 70 76

 

Om Go Business Mindset 

Go Business Mindset är en digital mötesplats för samverkan över branschgränserna. Här kopplar Go Business samman de kulturella och kreativa branscherna med industri, tech och andra starka branscher i norr – för att utforska varandras kunskaper, idéer, perspektiv och processer, hitta nya vägar framåt och låna av varandras verktygslådor. Vad kan vi åstadkomma tillsammans?

Läs mer om workshoppen på Go Business webbplats 

Om Polarbröd 

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner av norrländskt entreprenörskap och brödkultur. Det moderna företaget har vuxit från ett litet familjebageri till att bli Sveriges tredje största producent av matbröd. Polarbröd vill skapa möjligheter att leva gott och sunt, nu och i generationer​, och allt de gör inom Polarbrödskoncernen ska bidra till att skapa framtidens hållbara matsystem.