Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Prisade ljudmästare

Stefan Forsell, Live Sound AB, Acusticum har i dagarna fått motta ljudbranschens eget kvalitetspris, Guldmicken 2003!

Prisutdelningen som skedde i samband med Ljud- ljus-och bildmässan i Älvsjö, är ljudbranschens premiering av yrkeskicklighet bland en ofta bortglömd grupp ljudteknikerna.

I prismotiveringen till Stefan Forsell och hans företag Live Sound AB handlar det dock om mycket mer. Inte nog med att det är första gången som priset går till ett företag norr om Dalälven. I motiveringen pekas Stefan Forsell t.o.m. ut som en av pionjärerna inom hela den svenska PA branschen.

Stefan Forsell, prisad ljudmästare
I motiveringen står det vidare: ”Stefan Forsell med sitt företag Live Sound, blev tidigt en mycket stark samarbetspartner med landets produktionsbolag och blev därför huvudleverantör på ljud och ljus, uppe i de norra regionerna. Idag är företaget, fortfarande med Stefan som vd, i stark tillväxt och man har även filialkontor i huvudstaden. Arbetsfältet är numera hela Skandinavien och även Europa. Dessutom, vill vi nämna att Stefan sedan många år är knuten till ljudingenjörsutbildningen på Luleå Tekniska Universitet. Ett arbete som naturligtvis borgar för återväxten i yrket.”

– Det känns som om jag fått Nobelpriset!, säger en både överraskad och glad Stefan Forsell och menar att utnämningen är en stark bekräftelse på hans och hela företagets utvecklingsarbete för det goda ljudet.