Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Anna Grape / A Grape Design

En påhittig tjej som garvar mycket och tycker om att jobba under press och göra saker i sista sekunden. Så beskriver illustratören Anna Grape sig själv.

– Mitt jobb är även min hobby och mitt intresse.

Anna Grape kommer från Norrtälje norr om Stockholm och är tillbaka på hemmaplan igen efter några år av studier vid Mediedesignprogrammet i Piteå. Under studietiden kom Anna i kontakt med Go Business där hon fick stöd och hjälp med att starta upp företaget A Grape Design. Efter examen stannade hon kvar i inkubatorn ytterligare ett år för att bygga en solid grund.

– Jag hade ju ingen erfarenhet av att starta företag så det var jätteskönt att ha någonstans att ta vägen med alla frågor och för att få input, inspiration och feedback.

­Det har nu gått fyra år och varumärket A Grape Design växer stadigt. De egendesignade produkterna– prints, vykort, målarböcker och lite annat– är eftertraktade och svarar idag för en stabil inkomst.

­– Den senaste tiden har jag jobbat mycket med min webbshop som växer mer och mer.
Förutom att illustrera tar Anna även på sig designuppdrag som tidningsreklamer och olika typer av företagskampanjer etc.

Anna Grapes personliga stil har växt fram under många år men hon vill inte kalla sig konstnär.

– Nej, då tänker jag på att det blir så pretentiöst och att allt ska ha en mening. Jag tycker om att göra snygga saker helt enkelt.

Kopplingar till Piteå finns kvar genom vänner och återkommande uppdrag från samarbetspartners uppe i norr. Bland annat har Anna ett regelbundet samarbete med Piteåföretaget In the Cold.

­– Det är skönt med återkommande kunder och jättekul att jobba med dem. Att göra jobb på distans går hur bra som helst i min bransch.

Anna Grape är en passionerad illustratör och målmedveten entreprenör som ser sig själv utvecklas i samma spår även i framtiden. I planen finns tankar på att flytta till Stockholm och att utveckla företaget vidare.
– Om tio år bor jag i hus och kör runt i en Mini Cooper. Jag jobbar då precis som nu, men gör ännu mer och ännu roligare saker. Och så har jag minst en anställd som hjälper mig med webbshopen och annat.