Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Jonas Wiltok / Arty people

Bild på Jonas Wiltok.

Jonas Wiltok driver ett företag där han säljer tjänster som medieproducent och projektledare. Han driver även Arty people där han levererar illustrationer av illustratörer från hela världen. Resan började med en medieutbildning på Luleå tekniska universitet i Piteå och som kreatör hos vår inkubator GoBusiness.

– Utbudet av modern konst till ett bra pris är för dåligt i Sverige, det menar paret Jonas och Elin Wiltok som bestämde sig för att ta saken i egna händer. Den 6 maj 2011 öppnade de artypeople.se, en konsthandel på nätet som säljer exklusiv konst till ett betydligt lägre pris än konstgallerierna.

Syftet med Arty People var att samla de mest omskrivna konstnärerna från hela världen och sälja deras konst i form av limiterade posters på nätet.

– Vi var less på möbeljättarnas massproducerade hötorgskonst och konstgalleriernas höga priser så vi gick vår egen väg, säger Elin Wiltok.

– Det är ofta svårt för konstnärer att nå ut med sin konst och kunna leva på den trots att det finns ett så stort intresse av att köpa unik konst. Vi ville skapa en sida där konstnärerna får bra betalt för sitt arbete samtidigt som kunderna har möjlighet att köpa modern konst för under tusenlappen. Konst ska inte behöva kosta mer än ett par schyssta jeans, säger Jonas.

Kontaktperson
Jonas Wiltok, presskontakt
E-mail jonas@wiltok.se
Phone +46(0)76-829 60 53

Detta är Arty People
Artypeople.se är en konsthandel på nätet som säljer modern konst i form av limiterade posters, varje tryck är numrerad och säljs i upplagor om 300 exemplar. Bakom verken står konstnärer från hela världen som på ett eller annat sätt har blivit uppmärksammade för sin konst i bloggar eller i konsttidningar. Bakom Arty People står Jonas och Elin Wiltok. Innan paret startade Arty People arbetade Jonas som frilansande art director och Elin som florist. Verksamheten drivs i Växjö.