Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Radiospecialist etablerar sig på Acusticum

Vid årsskiftet etablerar Åke Burman, Piteå, radioföretaget Darub, på Acusticum. Verksamheten är inriktad på taltidningsproduktion och närradioverksamhet.

Närradio och taltidning – det är nischer som Åke Burman är väl förtrogen med efter ett helt yrkesliv vid Teracom. I över 20 år hade han ansvar för masten vid Akkanålke vilket innebar att han skötte service för radio-TV-sändningarna. Dessutom har han hunnit med 10 år på Teracoms sälj- och marknadsavdelning, och då framför allt med taltidningsteknik.

Pitebo i själ och hjärta Åke Burman kan tveklöst presentera sig som infödd och väletablerad pitebo men kommer nu närmast från en period vid Teracoms huvudkontor i Stockholm. Idén bakom företaget Darub har han burit på länge men menar att det egentligen är först nu som tiden är mogen.

– Både taltidningsansvaret och närradioverksamheten har i många år legat hos Teracom. Eftersom det egentligen inte ”passar” in i Teracoms övriga profil har jag länge tänkt att det där vill jag satsa på. Det säger Åke Burman och är övertygad om att han satsat på en växande verksamhet.

Snabbare puckar
Inte minst närradioverksamheten är en framtidsnisch, säger han och är även på andra sätt glad åt det egna företaget.- Det blir i alla fall befriande kort mellan beslut och handling, konstaterar han förväntansfullt.