window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5TJVQYJBR'); !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '490127139232871'); fbq('track', 'PageView');

Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 oktober 2012, Nyheter

Samarbetet Kulturhuvudstad 2014 är igång!

Bild på universitetsområdet i Piteå.

I somras skrev Umeå och Piteå kommun en avsiktförklaring för ett samarbete runt Umeås satsning kulturhuvudstad 2014. I dagarna öppnades kontoret vid Acusticum.

Elisabeth Lind som är kommunikationschef för Umeå 2014 besökte i helgen piteåkontoret för första gången i samband med att den stora Acusiticumorgeln invigdes. Hon är glad över Piteås initiativ.

– Det är precis så vi vill att Kulturhuvudstadsåret ska användas. Som en hävstång för utveckling av kulturen inte bara i Umeå utan i den nordliga regionen, säger hon.

I Piteå kommer projektkontoret att finnas vid Acusticum och projektledare är Fredrik Johansson (TRAB, tidigare Piteå Dansar & Ler) på uppdrag av Piteå Kommuns Kultur & Fritidsförvaltning.

Nu kör vi!