Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 februari 2017, Nyheter

Smygpremiär för Bastubaletten på konferens om platsinnovation

Bild från bastubaletten.

Smygpremiär för Bastubalettens Sverigeturné, direktsänd radio hela dagen och föredrag av landets främsta inom destinationsdesign. Den 14 mars arrangeras en konferens i Piteå med temat hur platsinnovation kan bidra till att skapa attraktiva samhällen både i stad och glesbygd.

– Nytänkande utveckling av destinationer, kommuner och andra platser är avgörande för att attrahera framtidens invånare, besökare, företagare och investerare. Till det behövs både kunskap och metoder, vilket vi ger exempel på vid denna konferens, säger Malin Lindberg, forskare från Luleå tekniska universitet.

Under två år har Luleå tekniska universitet i samarbete med Piteå Science Park drivit forsknings- och utvecklingsprojektet Platsinnovation i Swedish Lapland för att främst stärka besöksnäringen i Swedish Lapland men också bidra till ett mer attraktivt samhälle. Nu ska resultatet presenteras och det bjuds på en fullspäckad dag med smygpremiär för Bastubalettens Sverigeturné och intressanta talare från hela landet. ÅF Lightings designchef Kai Piippos berättar om sin syn på det arktiska ljusets dragningskraft, kulturentreprenören Gunhild Stensmyrs talar om sin vision om Konsthall Tornedalen och besöksnäringsstrategen Putte Ebys inspirerar med sina satsningar på norrskensturism och pilgrimsvandring. Swedish Lapland Visitors Board, Tillväxtverket, Sveriges kommuner och landsting och Sveriges Riksdag finns på plats.

– Att få bort stuprör och arbeta med helheten för orters, kommuners och regioners utveckling behövs i hela Sverige. Det finns så mycket att erbjuda men då krävs också ett strategiskt arbete och inte minst samarbete vilket platsinnovation visar på, säger Anna-Caren Säthenberg, riksdagsledamot som är en av talarna under dagen.

Dagen inleds av Piteås kommunchef Ylva Sundqvist och Piteås kommunalråd Helena Stenberg och konferensen avslutas med en exklusiv smygpremiär för Bastubalettens Sverigepremiär.

– Det känns fantastiskt kul att få visa upp Bastubaletten just på Piteå Science park eftersom produktionsbolaget Massa Media har sitt huvudkontor hos oss. Bastubaletten är i sig en platsinnovation där man har nyttjat Tornedalens kultur och traditioner på ett spännande sätt, säger Helena Karlberg, VD för Piteå Science Park.

Under hela dagen kommer Sveriges Radio Norrbotten att sända live från Studio Acusticum, Piteå Science Park dels för att fira Studio Acusticums 10 års jubileum men även lokalradions 40-årsjubileum.

 

För mer information kontakta Helena Karlberg, VD Piteå Science Park, Telefon: 072 – 858 06 24