Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

02 December 2021, kl. 14:00

Föreläsning; solenergi, arkitektur och utmaningarna

Hur kan du som arkitekt bidra till att vi når klimatmålen? Är det arkitektens ansvar att se till att solpaneler används i större utsträckning? Går det att kombinera estetik och klimatnytta. Välkommen på en inspirerade föreläsning kring solenergi, arkitektur och utmaningarna med att kombinera de två.

Solpaneler i kallt klimat

Boka plats på föreläsningen.

Boka biljett här

Solpaneler – effektfullt på mer än ett sätt

Hur kan du som arkitekt bidra till att vi når klimatmålen? Är det arkitektens ansvar att se till att solpaneler används i större utsträckning? Går det att kombinera estetik och klimatnytta? Välkommen på en inspirerade föreläsning kring solenergi, arkitektur och utmaningarna med att kombinera de två.

Föreläsare:

  • Malin Unger – RISE om vikten av rätt panel på rätt plats
  • MAF – Projektet Piteå Port & Hub – Sveriges nordligaste byggnadsintegrerade fasadsystem
  • Richard Nygren – White arkitekter om solceller som ett byggmaterial bland andra

Seminariet arrangeras av Arctic Solar som är ett projekt vars mål är att fler företag i Norrbotten ska investera i solenergi. Solelmarknaden växer i snabb takt, enligt Energimyndighetens prognos kommer andelen solel fyrdubblas fram till 2024. Detta gör solel till det snabbaste växande energislaget och den mest populära energikällan bland svenska folket. Tyvärr hamnar Norrbotten efter och det vill vi ändra på genom forskning och att sprida den kunskapen vi har.

Arctic Solar drivs av Piteå Science Park, RISE och Piteå Energi och möjliggörs genom finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden ERUF, Region Norrbotten och Piteå kommun.

Datum (första dag)

Datum (sista dag)

Plats

Online

Fler liknande evenemang

Visa allt aktuellt

2023-02-01

Idea Boost ska stötta unga att våga satsa på sina idéer

Nu är det klart att Go Business har fått finansiering att starta ett nytt program som ska ge unga verktyg och nätverk att utveckla sina idéer.

2023-01-27

Säg hej till vår nya innovationsledare Patrik Isaksson

Patrik Isaksson är ny innovationsledare hos oss på Piteå Science Park.

Visa allt aktuellt