Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

02 December 2021, kl. 14:00

Föreläsning; solenergi, arkitektur och utmaningarna

Hur kan du som arkitekt bidra till att vi når klimatmålen? Är det arkitektens ansvar att se till att solpaneler används i större utsträckning? Går det att kombinera estetik och klimatnytta. Välkommen på en inspirerade föreläsning kring solenergi, arkitektur och utmaningarna med att kombinera de två.

Solpaneler i kallt klimat

Boka plats på föreläsningen.

Boka biljett här

Solpaneler – effektfullt på mer än ett sätt

Hur kan du som arkitekt bidra till att vi når klimatmålen? Är det arkitektens ansvar att se till att solpaneler används i större utsträckning? Går det att kombinera estetik och klimatnytta? Välkommen på en inspirerade föreläsning kring solenergi, arkitektur och utmaningarna med att kombinera de två.

Föreläsare:

  • Malin Unger – RISE om vikten av rätt panel på rätt plats
  • MAF – Projektet Piteå Port & Hub – Sveriges nordligaste byggnadsintegrerade fasadsystem
  • Richard Nygren – White arkitekter om solceller som ett byggmaterial bland andra

Seminariet arrangeras av Arctic Solar som är ett projekt vars mål är att fler företag i Norrbotten ska investera i solenergi. Solelmarknaden växer i snabb takt, enligt Energimyndighetens prognos kommer andelen solel fyrdubblas fram till 2024. Detta gör solel till det snabbaste växande energislaget och den mest populära energikällan bland svenska folket. Tyvärr hamnar Norrbotten efter och det vill vi ändra på genom forskning och att sprida den kunskapen vi har.

Arctic Solar drivs av Piteå Science Park, RISE och Piteå Energi och möjliggörs genom finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden ERUF, Region Norrbotten och Piteå kommun.

Datum (första dag)

Datum (sista dag)

Plats

Online

Fler liknande evenemang

Visa allt aktuellt

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

2023-09-20

Goda insikter nr 1

Nu startar vi upp en serie av nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss mindre av nyheter men mer av vår vardag och de insikter och reflektioner vi får i vårt arbete och i mötet med andra. Häng med! Prenumerera på brevet via vår sida på L…

2023-09-18

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är.

Visa allt aktuellt