Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

26 juni 2013, Nyheter

Sommardesignkontoret på plats i Piteå

Runt om i landet har sommardesignkontor dragit igång och i år har många av uppdragen tema Destination. Totalt 23 studenter ska bland annat jobba med att utveckla attraktiva mötesplatser, glasbruk, kommunidentiteter och grönområden.

Sommardesignkontoret drivs av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign och finns i år på fyra olika platser; Arjeplog/Pajala/Piteå, Östersund, Glasriket och Värnamo. Tre av fyra kontor har tema Destination där studenterna använder design för att utveckla attraktiva platser.

– Design kan bidra till att utveckla attraktiva regioner, platser och miljöer att leva, bygga, bo, besöka och arbeta i, säger Conny Olander, programansvarig för Destination på SVID. I Sommardesignkontoret kan vi koppla ihop olika kompetenser och lägga grunden till helt nya lösningar.

I Piteå så är det Acusticum som är hemmaplan för designkontoret som kamperar tillsammans med Go Business inkubator och drivs i samarbete med Centek.

Vad är då Sommardesignkontoret?
Varje år samlar Sommardesignkontoret studenter från högskolor och universitet för att arbeta med problembaserade uppdrag under sju intensiva sommarveckor. Ett Sommardesignkontor består av studenter med olika inriktning – allt från klassiska designutbildningar (industridesign, grafisk design, inredning, arkitektur och landskapsarkitektur) till ingenjörer och ekonomistudenter. Varje kontor har en lokal projektledare och en erfaren designer som handledare. Resultatet blir idébaserade lösningar som uppdragsgivaren kan utveckla.

Vi på Acusticum tycker det är riktigt roligt att designkontoret flyttat in, och ser fram emot många spännande idéförslag!

Läs mer om Centek, SVID, Luleå Tekniska Universitet och Go Business.