Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Sommarhälsning från GoBusiness

Här kommer ett glatt hej från GoBusiness och Greta Wimander, som passar på att berätta om det muntra läget vid inkubatorn.

Lite bakgrund om vad Go Business erbjuder. Vi är en inkubator som hjälper kreatörer att driva företag och tillhandahåller exempelvis telefon, marknadsföring, utbildning, personligt nätverksbyggande och kontorsplats.

År 2008 gjordes en omstart med Go Business, och det anlitades en projektledare på deltid. Under 2008 till 2010 gick Piteå Näringsfastigheter, Mötesplatsen Upplevelseindustrin och START företagarcentrum in med resurser i verksamheten. Sedan mars 2011 har Go Business vart ett projekt, med finansiärerna Länsstyrelsen i Norrbotten, Norrbottens läns landsting, Piteå Näringsfastigheter och Piteå Kommun. Idag är Piteå kommun huvudman för Go Business och projektledaren har numera en heltid.

Sedan omstarten har 66 entreprenörer drivit företag via oss, var av dessa är 37 kvinnor och 29 män. 7 entreprenörer driver inte företag i någon form idag. För en har blivit uppköpt, två har börjat på andra musikskolor, en jobbar på SVT och tre på andra reklambyråer. Alla 66 entreprenörer från Go Business är kvar i branschen, vilket också är tillväxt! Det trevliga är att Go Business- gänget är idag ett stor och intressant nätverk av kompetenser, kontakter över norden och massor av framgångshistorier.

Komtillskottdeltagare

Just nu planeras det för 4 stycken exit. Exit är alltså då entreprenören tar ”examen” från Go Business. I höst planeras det för 8 stycken nya entreprenörer. Trycket och intresset för Go Business har aldrig varit så här stort och därför kommer vi låta 14 entreprenörer dela på 10 kontorsplatser.

Mer planer för hösten är en workshop för musikentreprenörer, ett workshop- koncept med rymden som bas och såklart fortsättningsvis entreprenörsutbildningen, Go Academy.

Ha en underbar sommar, så ses vi kanske ute i sommarvimlet!

/Greta Wimander

(Fotograf: Tomas Riklund. Från senaste idéplankan Kom till skott!)