Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

24 juli 2019, Nyheter

Spiran #8 – Ljudvåg, automation och interaktionsdesign

I vår videoserie Spiran lyfter vi fram några av alla de fantastiska företag och verksamheter som sitter i parken. I del #8 får vi möta forskningsinstitutet RISE Interactive som sitter på Kunskapsallén 14. Ljud är en naturlig del av vardagen. Att prata och lyssna är kanske det viktigaste sättet att interagera med andra människor. RISE Interactive Piteå är specialiserade på att hitta kreativa och unika lösningar för gränssnittet mellan människa och maskin. Målet är att involvera mer sinnen i människokroppen i samspelet med omgivningen, vilket ofta resulterar i multimodala lösningar som kombinerar ny teknik med olika designfält, där ljuddesign är en viktig komponent.

RISE Interactive har suttit på Piteå Science Park sedan 2002 och var en av de första verksamheterna som flyttade in när huset med spiran byggdes.

Enligt gänget på RISE Interactive är det bästa med Piteå Science Park att här finns jättefina lokaler, en kreativ miljö för ljudforskning, konserter och företagsfrukostar.

– Det händer mycket och finns många företag som kan vara värdefulla samarbetspartners för oss, säger Britta Elfving Persson, projektledare.
– Det bästa med att jobba här är den spännande mixen av människor och projekt som finns här, säger Stefan Lindberg, ljuddesigner.