Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Språngbräda mot framtiden

Go Business arrangemang är aldrig tråkiga. Med inspiration från TV-programmet Draknästet arrangerade Idéhuset och Go Business en högintressant dag där inkubatorföretagens affärsidéer synades under lupp.

Fem företagare från Go Business, eller inkubaner som de själva kallar sig, var anmälda till årets Språngbräda. Ett arrangemang med syftet att hjälpa inkubatorföretagen att ta ännu ett utvecklingskliv framåt. Inför en jury, bestående av Mikael Ahlström och Svante Ljungberg från Sprout Park, ställde de sig på sprängbrädan för att presenterade sina affärsidéer. Juryns uppdrag var att titta på själva affärsidén samt de affärsmässiga möjligheterna.

– Vi ska vara ärliga och ge konstruktiv feedback men självklart finns det inget facit. Även om vi sågar en affärsidé kan man ofta hitta en bärande grund att bygga vidare på, säger Mikael Ahlström från Sproutpark.

Nöjda inkubaner
Att inkubanerna och deras affärsidéer sattes under lupp är ingen överdrift. Juryn lyssnade engagerat och frågorna var många. Kunnigt och vant granskade juryn varje affärsidé och gav både ris och ros samt en mängd värdefulla tips och råd på vägen.

– Jag presenterade en helt ny affärsidé och så här efteråt är jag än mer peppad att gå vidare. Det är en förmån att få denna typ av feedback och råd från folk i branschen, menar inkubanen Jonas Wiltok.

Nästa gång
Att det blir en fortsättning är helt klart, frågan är bara i vilken form.

– Jag är jättenöjd med dagen men som vanligt känner man att det finns saker man kunde ha gjort ännu bättre, säger Go Business projektledare Greta Wimander.

Riktigt hur Greta vill ändra på konceptet vill hon inte avslöja i dagsläget. En gissning är dock att man gärna vill blanda in riskkapitalister och på så sätt ge inkubaner med bärande affärsidéer en ännu bättre språngbräda mot framtiden.

Exit gånger två
Två av inkubanerna passade samtidigt på att göra exit och lämnar därmed tryggheten hos Go Business. Företagarna Caroline Törnberg, sångpedagog, och Jonas Wiltok, grafisk design och marknadsföring, ska nu testa vingarna på egen hand, utanför inkubatorn. 

Vi önskar dem och övriga inkubaner ett stort lycka till och ser fram emot nästa Språngbräda.

Läs mer på Go Business blogg