Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Startskott för medieplattform Piteå

I samband med mediamötet och samtalen om framtiden den 5 november gick startskottet för Acusticum, Piteå och regionen som testplats för nya media och Bredbands-TV. Den övergripande målsättningen med Acusticumdagen var att öka kunskapen om medieutvecklingen och att hitta möjliga satsningar för att stärka, Acusticum, Musikhögskolan och Piteå som intressant miljö för företag och studenter.  Inom ramen för detta demonstrerade företaget Wellton Ways, Claes Wellton Persson och Nicolas Wellton sin allra nyaste och hetaste produkt en Broadbandbox.

– Det här skulle kunna presenteras som digital TV:s Rolls Royce, förklarade Nicolas Wellton då han demonstrerade den nya Broadband Box – en låda, box, som är både dator och TV-box med alla tänkbara funktioner.
– Huvudmålet för oss har varit att göra alla tjänster så lättillgängliga som möjligt sa han om den windowsbaserade plattformen.
– Att beställa hem tjänster, se på TV & surfa ska kunna göras med en enkel knapptryckning var helst man befinner sig, förklarade Nicolas Wellton om den produkt som inom en snar framtid förmodas vara både efterfrågad och prispressad.

Michael Engström från företaget Packet Front, som är leverantör åt Pite Energis stadsnät, berättade om hur bredbands-TV och utbyggnaden av både privata och offentliga tjänster kan byggas ut över bredbandet. I samarbete med hushållen, näringsliv och politik kan man snabbt och direkt via stadsnätet leverera alla de nya tjänster som bredbandsutbyggnaden ger utrymme till. Det handlar om allt från vård i hemmet till distansutbildning, tillgång till film och musik, men också delaktighet i samhället och demokrati förklarade han.

Ledarna för Acusticum, Pite Energi, Musikhögskolan och Piteå Kommun förklarade alla att en testplats för bredbands-TV och ytterligare tjänster är intressant för Piteå.
Fortsättning följer med andra ord.