Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

02 september 2019, Nyheter

Stort intresse för Go Business i Skellefteå

Bild på mingel.

I onsdags invigdes Go Business i Skellefteå med ett event i co-working-huset The Great Northern. Där fick samarbetspartners och nyfikna entreprenörer mingla, träffa våra innovationsledare och höra mer om inkubatorprogrammet och för-inkubatorn Hangout.

De tidigare Go Business-entreprenörerna Åse Borgeryd samt Alice Hartvig och Fredrik Söderlund i duon DUÅ stod för inspirationsföreläsning och musikalisk underhållning.

– Nu har vi fått möjlighet att marknadsföra oss, börja bygga nätverken och träffa kreatörer och tjänsteföretagare här i Skellefteå och vi ser direkt att intresset är stort för båda våra program. I samband med lanseringen fick vi ännu fler intresseanmälningar. Det verkar finnas ett uppdämt behov av en inkubator med vår inriktning i Skellefteå, säger Helly Strömbro Ershag som är platsansvarig innovationsledare.

– Det är både imponerande och inspirerande att höra om alla företagsidéer och utvecklingsplaner som människor här bär på. Vi har fått ett jättefint mottagande i Skellefteå och ser ut att fylla platserna i inkubatorn med råge redan första terminen, vilket förstås är jättekul. I Piteå och Luleå fortsätter vi också att ta in nya företag. Dessutom blir vi ju tillgängliga även för inlandet i och med det onlinebaserade upplägget i Hangout. Vi ser fram emot att kunna knyta ihop kreativa entreprenörer över kommun- och länsgränserna!

Det är nu en vecka kvar av ansökningsperioden för hösten och Go Business har startat processen med intervjuer inför antagningen. Hangout startar den 10 september och inkubatorn den 17 september.