window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5TJVQYJBR'); !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '490127139232871'); fbq('track', 'PageView');

Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Studenterna spelar in åt SVT

När SVT lördagen 2 oktober gästar Piteå för presentation, seminarier och debatter då är det studenter från Musikhögskolans medieproduktionsutbildning som svarar för TV-inspelningen.

Det var SVT:s Cecilia Larsson som vid ett besök på Acusticum och Musikhögskolan fick medieproducenterna att tända på idéen om samarbete kring aktiviteterna i Piteå.

– För oss är det ett utmärkt tillfälle att etablera ett samarbete i ett konkret projekt, säger Cecilia och menar att det här naturligtvis också är ett gyllene tillfälle för studenterna att testa sina kunskaper och samarbeta med professionellt TV-folk.
– Studenterna kommer att banda de öppna seminarier och debatter som hålls under eftermiddagen den 2 oktober. Materialet kommer sedan att redigeras och sändas i SVT 24 den 8 oktober kl 12.10 – så det handlar om jobb i skarpt läge, konstaterar Cecilia Larsson,SVT.