Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Studio Acusticum blir verklighet!

Kommunfullmäktigemöte tog förra veckan beslutet att Piteå Kommun ska satsa de pengar som saknas för att Piteå Konserthusbygge ska komma igång. Studio Acusticum blir namnet på världens modernaste konserthus och studio som kommer att stå klart 2007. 

Placeringen blir i den kreativa utvecklingsmiljön vid Acusticum och Musikhögskolan i Piteå. Förberedelserna inför Studio Acusticum har gått rekord snabbt och gjorts möjligt genom ett brett samarbete mellan kommun, akademi och näringsliv. 

Några kommentarer till beslutet: -Det känns mycket bra att vi nu är framme vid den sista satsningspunkten för ARENA Piteå. Nu är vi rustade på ett bra sätt för att kunna ta emot events och arrangemang. Att vi dessutom kan erbjuda en toppanläggning till både den kulturella och akademiska världen är ett plus och gör att allting känns toppen idag, kommenterar Peter Roslund, kommunalråd i Piteå beslutet. 

-Luleå tekniska universitet har under ett år tillsammans med företrädare för Piteå Kommun deltagit i planeringen av Studio Acusticum. Studio Acusticum kommer att bli den mest moderna och avancerade inspelningsstudio i norra Europa. Studio Acusticum blir dessutom ett förstklassigt konserthus byggt i trä. Med etableringen av Studio Acusticum blir LTU:s universitetsområde i Piteå komplett säger Karin Ljuslinder, nytillträdd prefekt vid Musikhögskolan i Piteå. 

-Med Studio Acusticum kommer nya möjligheter att tillföras som kommer att underlätta den fortsatta expansionen vid Acusticum i Piteå. Dessutom kommer investeringen att skapa nya etableringar i Acusticum kommenterar Gusten Granström, styrelseordförande i Acusticum. 

Nyhetsbrevet kommer att presentera mer information om Studio Acusticum. Vår tanke är att hålla er kontinuerligt uppdaterade om hur projektet fortlöper.