Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

19 april 2019, Nyheter

Succésstart för Go Businessprogrammen

Nytt för i år är att Go Business Incubator har startat en förinkubator med konceptnamnet Hangout. Det har möjliggjort att företagen i inkubatorn får mer support samt att vi kan möta fler entreprenörer där de står.

Go Business har numera två erbjudanden. Det första är Inkubator där företagare och innovatörer får jobba djupgående med sitt företag och får verktyg att förverkliga och leva på sina idéer. Det andra är Hangout. Där får entreprenören inspiration och verktyg för att förverkliga och driva sina idéer. Båda erbjudandena bygger på föreläsningar, enskilda affärscoachsamtal med en innovationsledare och gemensamma GO-träffar. I Hangout kan man även delta digitalt, där föreläsningar, samtalen och GO-träffarna sker helt eller delvist via digitala plattformar. Vi har förflyttat vår härliga gemenskap online. Vi träffas i videomöten och tar en kaffe ihop med våra entreprenörer.

–Vi vill möta så många drivna och härliga entreprenörer i norra Sverige som vi bara kan. Och då behöver vi möta dem där de är. Därför är det perfekt att ses digitalt, berättar Greta Wimander, verksamhetsledare på Go Business Incubator.

Pilottest av Hangout
Go Business Incubator har tillsammans med 5 andra kommuner och utvecklingsbolag kört en pilot av Hangout. Kommunerna och noderna som varit med är Sorsele, Lycksele, Piteå, Skellefteå, Luleå, och Kiruna samt Vallje i Gällivare och Boden Business Park i Boden. Hangout lanserades i mars och på bara två veckor  blev det fullt i förinkubatorn.

–Vi förväntades oss runt 20 stycken men det bara rasslade in entreprenörer som ville vara med. Vi fick sätta stopp vid 45 stycken, säger Greta. I inkubatorn finns det sju företag just nu vilket innebär att det är fullt även där och nästa antagning blir till hösten.

Det var väldigt nervöst inför första träffen i Hangout, stor osäkerhet runt tekniken och om det skulle fungera. Men det fungerade långt över förväntan och det blev en succé.

–Jag blir så lycklig! Att få vara med och jobba med personer som vill, och samtidigt kunna inspirera dem till att konkretisera sina idéer och visa på verktyg som kan hjälpa dem känns magiskt bra, skildrar Greta.

En styrka i Go Business är gemenskapen och nätverket med andra likasinnade entreprenörer. Därför var det viktigt att lägga tid på att låta alla berätta om sig, sina idéer och vad de säljer. Greta avslutar med att säga;

–Jag fick gåshud på armarna när deltagarna presenterade sig för varandra. För det är en häftig känsla då 45 entreprenörer i norra Sverige säger en efter en, att de vill starta och driva företag, och de vill göra det här och nu!