Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

17 oktober 2013, Nyheter

Tårtkalas och goda LTU-nyheter!

Bild på firande med tårtkalas.

Förra veckan fick medie- och kommunikationsutbildningarna vid Luleå Tekniska Universitet, Campus Piteå ett mycket trevligt meddelande. Universitetskanslersämbetet ger utbildningen fortsatt förtroende att utfärda examen för mediastudenter och dessutom fick kvalitetsarbetet runt utbildningen högsta betyg.

Goda saker ska firas!  Acusticum bjöd därför studenter och mkv-personal på ett riktigt tårtkalas, med Piteås kommunalråd på plats.

Christer Viklund, prefekt för institutionen för konst, kommunikation och lärande riktade ett stort tack till alla som jobbat med utvecklingsarbetet:
– Ni har inte bara fått ett högt betyg. Det är till och med så högt att det arbete som har lagts ner kommer att stå som förebild nationellt för andra kvalitetsarbeten och utvärderingar. Den här framgången har gett kraft, ingjutit mod och gett värdefulla kunskaper inför kommande utvärderingsarbeten.

Oliver Bergman, Fanny Thalén och Simon Brandén går andra året på radioproduktionsutbildningen. De tycker att det viktigaste beskedet var att utbildningen håller hög kvalitet, men att det naturligtvis känns jättebra att veta att de kan få ut sin examen.

Piteås kommunalråd Helena Stenberg var på plats och fick bland annat en pratstund med professor Staffan Sundin, som har gått i spetsen för det gedigna utvecklingsarbetet. Hon tyckte att det var roligt att få vara med och fira:
– Utbildningarna, miljöerna och de människor som finns här är jätteviktiga för Piteå Kommun. Det bidrar med kreativitet och kunskap och mycket annat som behövs i en stad som vill utvecklas. 

Kerstin Janemar, Rikard Weijmer och Andreas Carlsson som går sista året på radioproduktionsutbildningen blev inte särskilt förvånade när arbetet med kvalitetsutveckling drog igång. Världen förändras och utbildningarna behövde anpassas utifrån nya behov. Det märks att mkv-personalen har ansträngt sig för att göra utbildningen bättre. Att ”ämnet är abstrakt” räcker inte som förklaring, utan ämnet har blivit tydligare med konkretare exempel och förklaringar. De tycker att lärarna har varit lyhörda och lyssnat på studenterna och att det är det allra viktigaste.

Mkv-lärarna Camilla Hermansson och Sofia Larsson har precis som resten av arbetslaget varit högst delaktiga i utvecklingsarbetet, som har varit krävande men mycket givande. Det har handlat om att tidigt se brister i olika kurser och att jobba igenom allt från föreläsningar och litteratur till uppsatsskrivande. Redan nu kan de se att nya elever klarar sig bättre på tentorna till exempel.
– Vi har fått resurser till att utveckla kurserna för det tar ju tid att tänka om, göra bättre och strukturera. Hoppas att studenterna känner av det.

Nu planeras för nästa steg i utvecklingen. Camilla och Sofia berättar att det vill jobba för att integrera mkv-utbildningen med produktionskurserna mer, för att göra en mer sammanhållen utbildning.

Vi på Acusticum tycker det låter riktigt spännande och ser fram emot många givande samspel framöver!