Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Testplatsen i startgroparna

Lars Hallberg, avdelningschef vid Mediautbildningen, Musikhögskolan kommer i dagarna att trycka på startknappen både för den nya IP TV:n och markbunden digital TV .

– Genom samarbetet med Pite Energi har vi nu så bra infrastruktur att vi kan börja sända TV via webbkamera och datorerna, berättar han. De nya TV sändningarna beräknas starta i dagarna och redan om några veckor är det dags för nästa TV-premiär.
– Vi har fått tillgång till ledigt utrymme i Älvsbysändaren och får nu en kanal vid sidan av SVT 1 och 2 samt TV4 för markbundna digitalsändningar.

– Det innebär inte bara att vi kan producera program för hela Piteå utan till och med hela fyrkantsområdet, säger en glad Lasse Hallberg och menar att grunden nu är lagd för ytterligare utvecklingssteg inom Testplats Piteå.
– Flera projekt är på gång och kommer att presenteras fortlöpande.

Hur Tesplats arbetet ska gå vidare är just nu mest avhängigt av den fortsatta finansieringen. Den 24 november är det beslutsmöte om eventuell fortsatt EU-finansiering. Det är avgörande för det fortsatta utvecklingsarbetet, säger Lars Hallberg.