Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Tiden går fort när man har roligt!

Nu har det gått ett år sedan Studio Acusticum slog upp portarna för allra första gången. Vad passar då bättre än att sätta sig ner med produktionschef Roger Norén för att sammanfatta det gångna året?

 

 

Redan på den första frågan, hur han personligen upplevt premiäråret, är entusiasmen mer än påtaglig. Ivrigt berättar Roger om hur lärorikt och roligt det varit att få testa vad lokalerna klarar av. Att Studio Acusticum genomgått prövningar är i alla fall säkert. Under premiäråret har lokalerna fått bekänna färg via kammaropera, dansresidens, film- och ljudinspelningar till rock- och popkonserter.

 

Målet att skapa lokaler som tilltalar artister såväl publik anser Roger vara helt uppfyllt. Ett påstående som understryks av den positiva respons man fått från artister, arrangörer och inte minst publiken. Att konserthuset dessutom inneburit ett lyft för Piteå behöver man inte var kärnfysiker för att inse. Äntligen har vi möjlighet att avnjuta musik och dans i specialanpassade lokaler – en förmån piteborna verkligen inte varit bortskämda med.roger

 

När man frågar Roger om vad han personligen tycker varit den största upplevelsen under året blir det svårare. Men efter en stunds betänketid är svaret ändå självklart.

 

– Den allra första konserten med kommunala musikskolan var speciell. Att se 200 barn uppföra ett verk av Folke Antonsson gav mig knottror på huden.  

 

Vad har vi då att se fram emot under jubileumsdagarna? På denna fråga ger Roger ett snabbt och tydligt svar, det kommer inte att bjudas på något extremt och spektakulärt. Istället kommer vi att få uppleva ett tvärsnitt, som vanligt av hög klass, av den ordinarie verksamheten. Tanken är helt enkelt att öppna upp portarna och välkomna gamla som nya besökare på nytt.

 

Avslutningsvis vill Roger Norén passa på att önska nya som gamla besökare hjärtligt välkommen till Studio Acusticum under jubileumsdagarna.

 

 

Läs mer om vad som händer under jubileumsdagarna!