Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Tillväxtområde musik, media och dans!

När Piteå kommun den 1 september sparkade igång arbetet med det nya Tillväxtprogrammet då var musik, media och dans ett nytt tillskott bland kommunens fem prioriterade tillväxtområden.

– Av Sveriges sex Musikhögskolor är Piteå idag den största. Satsningen på Akademiskt mediacenter och programmen för olika mediautbildningar gör dessutom Musikhögskolan unik. Självklart måste vi då som kommun höja ribban och ta tillvara de möjligheter till nya företag och verksamheter som ryms inom de nya utbildningarna. Helt klart är det också en oerhörd tillväxtkraft inom såväl musik, media och konstnärligt skapande som dans.

Det säger Erik Persson, näringslivschef vid Piteå kommuns tillväxtkontor inför det nystartade och långsiktiga utvecklingsarbetet. Förutom framtidsinriktade tillväxtprogram kommer de fem prioriterade områdena också att ha var sin referensgrupp- ett s k Tillväxtråd.
-Syftet är att ta tillvara allas erfarenheter och synpunkter. Det är i mötet mellan näring – branschfolk, företagare – universitetsvärlden, politik och kommun som det finns möjligheter till dynamik och kreativitet och därmed tillväxt, menar han.