Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

07 juni 2019, Nyheter

Traditionsenlig examensfrukost

Bild på examensfrukost.

Idag tar 90 studenter examen från Institutionen för Konst, kommunikation och lärande vid Luleå Tekniska Universitet i Piteå.

Det har blivit en tradition att Piteå Science Park och Piteå kommun bjuder avgångsstudenterna på frukost. Restaurangen 2Kök på universitetsområdet öppnade dörrarna kl 8:30 för glada men kanske något morogontrötta studenter.
Marcus Olsson, innovationsledare på Piteå Science Park hälsade välkommen, reflekterade över sin egen bakgrund som student vid Musikhögskolan i Piteå och det känslomässiga i att ta examen och göra sig redo för nästa steg i livet. Marcus tackade studenterna för allt de bidraget med till Piteå och till universitetsområdet under sina år som studenter här. Roger Norén, konserthuschef på Studio Acusticum, tog vid och pratade om begreppen  konst, kommunikation och lärande som grundpelare i ett demokratisk samhälle och jämförde med hur diktatorer runt om i världen försöker att ta kontrollen över dessa områden. Roger tackade studenterna för tiden här och lyckönskade dem i deras fortsatta gärning inom dessa viktiga områden.