Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

29 september 2013, Nyheter

Trerätters fredagsmeny á la Acusticum

Vad kan passa bättre en fredag i september än en helkväll med med lite fest och musik? Sagt och gjort. På Acusticum bjöds det på ett varierat program med både förrätt, huvudrätt och efterrätt… 

  • Förrätt: Insparkskalas
  • Huvudrätt: Bach-konsert
  • Efterrätt: Coldplay-tribute

Vi tar det från början.

Fredagskvällen rivstartades med ballongfyllt insparkskalas där representanter från Acusticumföretag, kommun och universitet minglade sida vid sida med studenter som hungrade efter möjligheter (och en het chilibuffé). Möjligtvis föddes en ny konstart redan innan avecen när två operasångerskor testade höga toner med heliumfyllda lungor. Vi återkommer i ämnet!

Insparkskalaset bästa kommentar: ”Mingel är ju kul, men ballonger är meningen med livet”


-Kalaset var ett initiativ från Go Business, Centek, LTU och Acusticum som samarbetar runt idéutveckling, studentkontakter och nyföretagande.

Kring sjusnåret tackade några gäster för sig, medan andra begav sig 50 meter bort mot Stora Salen där J.S. Bachs Mässa i H-moll framfördes av 36 sångare och 26 instrumentalister från Sverige, Norge och Finland inför en fullsatt konserthall som njöt i fulla drag.

I takt med att Bachs mässa klingade av öppnades portarna till Black Box där fredagsmixen toppades med en maffig Coldplay-tribute framförd av Rockstudenterna årskurs 2 med Jonas ”Jojnas” Holmström i huvudrollen. Även här var det knökfullt och den svarta lådan gungade rejält när musikerna tog ut svängarna allt mer mot slutet.


Tack för en fantastiskt underhållning!

Med det tackar vi alla som kom och alla arrangörer som gjorde kvällen möjlig, och hoppas ni är lika taggade som vi är inför en fartfylld höst.

//Acusticum