Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

12 oktober 2019, Nyheter

Två av våra klusterbolag nominerade till Piteå Business Awards

Bild på champagneglas.

Två företag från Piteå Science Parks klusterinitiativ inom komposit, SWE-CIC, är nominerade till Piteå Business Awards 2019 i kategorin Årets Start-Up.

Piteå Business Awards, som är en gala där Piteås näringsliv uppmärksammas och hyllas kommer att genomföras den 8 november. Totalt är 21 företag eller företagare nominerade i sju olika kategorier, bland annat; årets företagare, årets varumärke och årets besöksanledning.
– Det är roligt att två av våra kompositföretag är nominerade. Det visar på att kompositindustrin är på frammarsch och att vi har spännande bolag inom just komposit i Piteå, säger Linnea Rehnberg, innovationsledare på Piteå Science Park och drivande i klusterinitiativet SWE-CIC.

Centropy arbetar med att kommersialisera en ny form av kylningsteknik för främst högpresterande elektronisk utrustning. Genom att nyttja egenskaperna hos extremt värmeledande kolbaserade material på ett nytt och effektivt sätt kan kylsänkor och värmeväxlare krympas avsevärt i jämförelse med nuvarande metalliska lösningar. Detta ger kunderna nya möjligheter att tillverka både mindre, lättare och mer högpresterande elektronisk utrustning, som i sin tur kan användas i exempelvis fordon, flygplan, medicinsk utrustning eller konsumentelektronik.

Composite Service Europe arbetar med högteknologiska material och utvecklar kundanpassade lösningar i komposit. Bland annat har man utvecklat kolfiberkomponenter till bilindustrin, produkter för medicinsk användning och fisktrappor i kompositmaterial. Med ledord som kvalitet och miljö utvecklar man nya lösningar för att möta framtidens behov, alltid med kunden i fokus.

Båda bolagen är medlemmar i klusterinitiativet SWE-CIC, ett klusterinitiativ som drivs av Piteå Science Park med syftet att stärka Piteås kompositindustri och skapa förutsättningar för nya bolag att etableras och växa.