Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

12 januari 2017, Nyheter

Unik modell för att locka kreativa talanger

Nu lanserar sju företag i Piteå en intressant kampanj för att locka fler unga kreativa begåvningar att söka sig norrut, en All- Inclusive-Trainee.

– Vi vill erbjuda unga begåvningar möjlighet att jobba här uppe i norr, med hela världen som marknad, säger Niclas Wikström från företaget Oh My.

Den som nappar på erbjudandet får resa och boende gratis. Och stora möjligheter till ett utvecklande och stimulerande jobb i framtiden.

– Som trainee hos oss så kommer man jobba med skarpa projekt till såväl nationella som internationella kunder, säger Jan Wimander VD för kommunikationsbyrån In the Cold

Vad är det för kompetens som praktikanterna ska ha?

– Vi söker folk som går en bra utbildning och har snöat in på webbdesign, formgivning, webbutveckling, systemutveckling, projektledning, applikationsutveckling eller något annat intressant kreativt område, säger Anders Hallberg på Tromb som är ett bolag som jobbar med digital affärsutveckling.

– Rent praktiskt kan intresserade praktikanter titta runt bland bolagen och känna var det känns mest intressant att arbeta.

– Vi gillar att det också finns många talanger som studerar här i regionen och dom är också varmt välkomna att söka praktik hos oss, förtydligar Niclas Wikström.

De sju företag som ingår i projektet är Oh My, Wiseweb, Form1, More, Helikopter Brand Design, In the Cold och Tromb.

Mer om projektet kan du läsa på http://creativetrainee.se

För mer information, kontakta Greta Wimander på Piteå Scence park, tel 070-302 82 22 eller Greta.Wimander@piteasciencepark.se.