Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Utgång = Framgång

Nu har ytterligare sex företagare gjort Exit från inkubatorn och entreprenörsskolan Go Business. Sex entreprenörer som nu kan kalla sig etablerade företagare, redo att stå på egna ben.

Go Business är Acusticums framgångsrika inkubator för entreprenörer inom musik, media, dans, ljud och upplevelser. En språngbräda och entreprenörsskola med fokus på de kreativa näringarna.

– Här får varje företagare växa in i rollen som entreprenör, säger projektledaren Greta Wimander.

Totalt finns det tolv platser i inkubatorn. I dagarna har skaran halverats då sex av dem gjort Exit och därigenom fått sitt examensbevis från entreprenörsskolan. Sex nya etablerade företagare flyttar ut. De tomma platserna de lämnar bakom sig är det kö till.

Vägen mot målet

Bakom Go Business framgångar ligger ett målmedvetet och långsiktigt arbete. Höga krav på aktivt deltagande och ett helhjärtat engagemang ställs på de företagare som antas.

– Från start till att entreprenören gör Exit är en utvecklingsresa på ungefär ett år. Under denna tid arbetar vi väldigt målmedvetet och entreprenöriellt, säger Greta.

Redan från start får var och en sätta upp personliga mål som regelbundet följs upp. När entreprenören känner att målen är uppfyllda och affärerna rullar på är det dags att göra Exit. Ett beslut som oftast tas på initiativ av dem själva. Examensbeviset är ett kvitto på att de är etablerade företagare.

Entreprenörer som nu gör Exit

David Törnqvist, Gertrud
Verksamhet: medieproducentbolag (video och webb)

Mikael Sundkvist, thinkCreative
Verksamhet: reklam- och webbyrå

Peter Uvén, The Trip Records
Verksamhet: frilansande musiker, eget skivbolag, undervisning och föreläsning/clinics

Mikael Norberg, Norberg Ljudproduktion
Verksamhet: ljudproduktion och konsultuppdrag inom liveljud, radio, TV/film, konferens m.m.

Peter Eliasson, Great Gig
Verksamhet: Eventproduktion

Robin Cox, Designbank
Verksamhet: webbyrå

Go Business är ett samarbetsprojekt med: Piteå Kommun, Entreprenörskap & Företagande, LTU Innovation, Idehuset samt Piteå Näringsfastigheter ABRelaterade artiklar

En kreovativ verksamhet
Språngbräda mot framtiden