Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 mars 2022, Nyheter

Vad hände efter Go Business? Digitallyftet

Möt entreprenörerna som deltagit i vår inkubator Go Business. Först ut är Linda Granberg som driver företaget Digitallyftet.

Vad hände efter Go Business? Digitallyftet

Möt entreprenörerna som deltagit i vår inkubator Go Business. Först ut är Linda Granberg som driver företaget Digitallyftet.

Berätta om ditt företag.

Jag är digital strateg och hjälper företag med sin kommunikation och marknadsföring. Det kan handla om alltifrån uppbyggnad och drift av hemsida, drift av sociala medier, filma/klippa och fota. Annonsera, bygga strategier och coacha. Jag föreläser även en hel del om just sociala medier för företag.

När deltog du i Go Business inkubatorprogram?

Jag deltog i Go Business under 2019.

Vad gav det dig att delta?

Otroligt mycket! Jag har alltid velat starta eget företag. När jag var 9 och skulle på solsemester till Spanien startade jag mitt första ”bolag” Städ AB för att få in lite extrapengar. Jag tapetserade huset med flygblad och skickade snigelpost med reklam till mormor och morfar. Jag fick in några hundralappar som jag levde gott på under semestern.

Sedan dess har drömmen levt kvar om att driva eget och jag hade turen att stöta på Marcus då jag jobbade för NMW och han tipsade om inkubatorn. Jag sökte och kom med, det bästa som hade kunnat hända i början av min företagsresa!

Förutom att få vara del av ett sammanhang fick jag ett kontaktnät med andra företagare, klockrena föreläsningar och coaching. Den positiva stämningen som Go Business förmedlar passade mig perfekt!

Vad har hänt sedan tiden på Go Business?

Så mycket! Jag driver mitt företag på heltid (minst haha). Jag jobbar med företag från Piteå, Luleå, Skellefteå och Boden. Mitt hjärta klappar för Norrbotten och jag jobbar gärna med kvinnliga drivna företagare som vågar satsa och testa nytt! Pandemin gjorde att efterfrågan på digital kompetens och digitalisering ökade lavinartat. Jag har gjort mitt yttersta för att hjälpa till, brainstorma fram nya idéer, bygga webbshoppar och skapa en ökad digital närvaro för de företag jag har glädjen att arbeta med.

Vilken har varit ditt företags viktigaste milstolpe?

Strax före jul föreläste jag för Googles initiativ ’För Sverige’. Det var en liveproduktion med ett team som satt och sände direkt från Danmark. Det var riktigt pirrigt att vara med men samtidigt häftigt att se hur en riktig proffsproduktion går till. Det är ju Google, kan inte bli större än så! En stor ära, jag är riktigt stolt över att jag vågade och jag hoppas mina råd om sociala medier i praktiken hjälpte en eller annan företagare där ute i vårt avlånga land! Jag tänker ofta på Elenor Roosevelts ord ”Do one thing that scares you every day”. När jag vet att det är en utmaning som tar mitt företag framåt lägger jag min rädsla åt sidan och bara kör! Känslan efteråt är fenomenal!

Har du några tips till den som funderar på att starta eget?

Självklart, sök upp Go Business, du kommer inte ångra dig! Jag sökte även starta eget bidrag på arbetsförmedlingen och fick kontakt med Ulf på kommunen som hjälpte mig registrera mitt företag, guld värt!

Det är hårt jobb att driva eget så mitt största tips är att fokusera på något du verkligen brinner för! På så vis orkar du sätta in de timmar du behöver. Jag lever min dröm då mitt jobb även är mitt största intresse. Det gör det lätt att jobba på!

Framtidsplaner?

Jag skulle vilja få möjlighet att föreläsa för fler företagare och aktivt hjälpa fler i Norrbotten. Visa på alla de möjligheter som finns med digital marknadsföring och hjälpa dem tänka större. Jag fortsätter även utbilda mig själv, i denna bransch får man aldrig stanna upp.

Faktaruta:
Namn: Linda Granberg
Ålder: 39
Företag: Digitallyftet
Etableringsort: Piteå
Motto: Nyfikenhet är lika med framgång. Man blir aldrig färdigutbildad!
Bästa minnet från Go Business: När jag klev upp och presenterade mitt företag för panelen på sista träffen i Inkubatorn. Oj så nervös jag var! Två år senare satt jag själv i panelen. Det var ett stort ögonblick!

Är du redo att satsa på ditt företag?

Ansök till Go Business inkubatorprogram

Ge dig själv och ditt entreprenörskap bästa möjliga förutsättningar för att lyckas – sök till Go Business.

I inkubatorn arbetar du djupgående med ditt företag och får kunskap, verktyg och nätverk för att kunna leva på dina idéer. Inkubator är Go Business program för dig som är entreprenör och är redo att satsa fullt ut på ditt företagande.

Ansök nu (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-02-23

Lista: Här är de 17 företagen som antagits till Go Business

Nu är det klart vilka företag som antagits till Go Business inkubatorprogram våren 2022. Det är 17 företag med kreativa och nytänkande affärsidéer från Norrbotten och Västerbotten som valts ut.

2021-10-26

Ny undersökning visar: Företagen som deltar i Go Business mer än tredubblar sin omsättning på 3 år

Ny undersökning visar: Företagen som deltar i Go Business mer än tredubblar sin omsättning på 3 år.

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

Visa allt aktuellt