Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Välbesökt frukostmingel

Intresset var stort när Piteå Science Park bjöd in till frukostmöte i restaurang Två Kök på Acusticum på fredagen. Förutom att skapa en mötesplats var syftet att ge information om Piteå Science Park och att bjuda in till utvecklingsarbetet.

– Vi har särskilt ett mål som är viktigt och kärnfullt och det är att vi behöver bli betydligt fler, sa företagets verkställande direktör David Sundström.

Eventet riktade sig till aktörer inom de kreativa näringarna och cleantech, samt andra som är intresserade av vad som är på gång runt satsningen Piteå Science Park. Hela 95 personer tog tillfället i akt och droppade in till tonerna av Lina Larsdotter Åströms skönsång. Efter en stunds mingel presenterade David Sundström organisationen och vad Piteå Science Park är tänkt att bli:

– Tillsammans har vi kompetens och miljöer som kan bidra till att utveckla Norrbotten och Piteå. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för att det här området växer med 500 individer fram till 2020.

david frukost

Piteå Science Park har i uppdrag att utveckla de fysiska miljöerna vid universitetsområdet och att skapa förutsättningar för tillväxt inom de utpekade branscherna kreativa näringar och cleantech. Det handlar om att växa i form av ny infrastruktur och nya fastigheter men enligt David Sundström är det minst lika viktigt att skapa en attraktionskraft inne mellan verksamheter och mellan människor:

– Pulsen är central för oss, att det finns ett flöde på hela området. Det är otroligt avgörande för att människor ska trivas och vilja växa.

En science park är i allmänna ordalag en mäklare av innovationskedjor. Enligt David Sundström har Piteå Science Park i uppdrag att ta reda på hur de kan hjälpa företagare och innovatörer på varje steg i sin resa och han bjuder in till nya samarbeten:

– Vi finns till för verksamheter som vill växa, från en idé när man vill utveckla ett företag eller en produkt tills man når en marknad och expanderar på den. Sedan finns en massa olika aktörer som har bättre kunskap om varje enskilt område och vi kan tillsammans skapa förutsättningar för att idéer, kompetens och verksamheter ska kunna växa.

frukost

Tanken är att fortsätta med den här typen av event som ett led i utvecklingen av området och av olika branscher. Frukostmöten kommer hållas minst en gång i månaden, datum för nästa frukost är den 17 oktober.