Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

28 mars 2024, Nyheter

Välkommen Cherié!

Vi önskar vår nya innovationsledare Cherié Karlsson varmt välkommen till oss på Piteå Science Park. Vad tänker hon om sitt nya uppdrag? Det får du reda på här!

Varmt välkommen till oss Cherié!

Säg hej till vår nya innovationsledare Cherié Karlsson. Hon kommer att jobba med projekten North Creative Node och North Sweden Cleantech.

Berätta om din bakgrund

Jag kommer närmast från en tjänst som Partnership manager på investeringsbolaget Global Top Round. Mina arbetsuppgifter var i korta drag att hitta små start-ups inom spelindustrin, gå in med en mindre summa riskkapitalmedel och sedan hjälpa dem att hitta större investeringssummor eller signera ett spelförlag. Det var en tjänst som innebar mycket resande, mitt kontor låg i Bangkok men jag tillbringade mesta tiden på olika flygplatser.

Innan dess har jag bland annat jobbat som projektledare spelklustret Arctic Game, genom Luleå Business Region. Där var fokuset att etablera och stärka spelbranschen i Norrbotten och Västerbotten.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

När jag jobbade på det globala investeringsbolaget kom jag i kontakt med många länders och regioners metoder att jobba med samhällsutveckling. Jag bär på mycket kunskap och insikter som jag gärna vill få ut genom mitt arbete, att kunna bidra i det lilla och göra skillnad. När tjänsten hos er som innovationsledare kom ut kände jag det som att den var beskriven till mig personligen! Jag ville hem och jag vill jobba med samhällsutvecklingsfrågor. Allt stämde.

Vad tycker du är det viktigaste som Piteå Science Park bidrar med till Piteå och norra Sverige?

Vi är en möjliggörare och det beskriver vår verksamhet bra. Det vill jag vara. Att få vara en del av en organisation som representerar förändring, samverkan, är nyfikna och är hungriga på är något väldigt spännande. Det ligger i min natur att vara bra på att nätverka och ta vara på mitt nätverk, så att få jobba med att hitta affärsnytta för och utveckla Piteå och Norrbotten känns som ett hedersuppdrag som jag är väldigt stolt över att få vara en del av.

Till sist, vad inspirerar dig mest just nu?

Det är allt som händer i norra Sverige nu, vår framtida bild och vad det kan bli. Men också tanken på påsken – att sjunka ner i en solstol, läsa en bok och åka snowboard! Att njuta av att vara hemma i Norrbotten igen.