Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Välkommen Karin Ljuslinder!

Musikhögskolan i Piteå har fått ny prefekt. Efter åtta år lämnar Christer Wiklund över till en ny kraft som kommer in snett söderifrån dvs. från Umeå. Där har Karin tidigare varit prefekt vid Institutionen för kultur och medier. Före det jobbade Karin som skatterevisor i åtta år. 

Det var när Karin kom på att nästan hela livet går ut på att kommunicera och att hon fått sin optiker att rygga när hon berättade att hon var skatterevisor som hon beslutade att ta sig an studerandet igen. Den här gången blev det medie- och kommunikationskunskap. Hon studerade med framgång och blev till sist doktor i ämnet och prefekt vid fakulteten.

Om sitt förhållande till Piteå säger Karin att hon har en moster som är gift med en pitebo som gett namn åt en vik. Karin kommer med all sannolikhet att flytta till Piteå vad det lider. Hon beskriver sig själv som orädd och tuff, vilket hon dock inte anser att man behöver vara för att flytta till Piteå. Då det gäller Musikhögskolans framtid är Karin väldigt tydlig. – Vi måste välja väg. Idag är vi på gott och ont öppna åt alla håll. Vi har unika medieutbildningar och unika musikutbildningar. Vi har kopplingar till offentligheten och vi har goda relationer till näringslivet via Acusticum. Till sist så är vi en Institution vid ett tekniskt universitet. Jag ska inte säga att det spretar men vi måste samla oss en aning. Ledningsgrupp och vår huvudman blir tillsammans vår kompass, kommenterar Karin. Hon tillägger att det med detta som grund är viktigt att fullfölja den vision som hennes föregångare drog igång, men att vi måste välja förhållningsinriktning.

Om sitt förhållande till musik säger Karin att hon hellre spelar och sjunger själv än lyssnar till andras musik. Om man nu kan spela inofficiellt så gör hon det och då piano och gitarr. Hon vill gärna utmana LTU:s tidigare rektor, Ingegerd Palmer, i sång. Ingegerd hade nämligen som vana att sjunga fram sitt budskap när hon deltog i invigningar och ceremonier.  De medier Karin utnyttjar mest är tv och internet för nyheter och annars böcker i alla former. Ljudfavoriten är ljudet från en sprakande brasa.