Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Välkommen till Annex1

Nu är det klart. De nyrenoverade lokalerna i Acusticum 1 har äntligen fått sitt nya namn – Annex1. Nu kan vinnaren i namntävlingen officiellt presenteras. Samtidigt passar vi på att bjuda in till öppet hus.

Det var inget enkelt arbete för juryn att hitta det perfekta namnet. Länge stod det och vägde mellan en rad namnförslag. Men i absolut sista stund, snudd på övertid, kom det in ett förslag som direkt stack ut från mängden. Ett namnförslag som företagen i de nyrenoverade lokalerna gemensamt stod bakom.

– Tillsammans hjälptes vi åt att kläcka idéen och alla gillade namnet direkt, säger Mikael Sundkvist, thinkCreative.

En synonym för annex är sidobyggnad. Annex1 är en kreativ sammanslagning av annex och de faktum att lokalen är i Acusticumhus 1, beläget närmast det stora glashuset med spiran på taket. Uttalar man namnet, i ett och samma andetag, blir det annexet. Fyndigt, kreativt och passande. Ett perfekt namn.

Som tack för hjälpen har nu invånarna i Annex1 en överraskning att se fram emot.

En härlig atmosfär

I Annex1 har företagen på kort tid gjort sig hemmastadda. En familjär stämning där alla verkar känna varandra är den första känslan som slår en. Men också att det är en hjälpsam och entreprenöriell miljö.

Roligt verkar de också ha.

– Att sitta tillsammans med andra kreativa företag och människor är hur kul som helst. Det är en inspirerande miljö som hela tiden föder nya idéer, säger Sofia Eriksson, Adamantus.

– Vi hjälper och tar hjälp av varandra, menar Mikael Sundqvist.

Jan Wimander, tidigare VD och festivalgeneral för PDOL och numera delägare i företaget In The Cold, har bara gott att säga om sina nya företagsgrannar och Annex1.

– Det känns fantastiskt kul att sitta här. Dessutom är det spännande att starta eget företag. Här gör vi bara kul grejer.

Välkommen till öppet hus

I månadsskiftet planeras ett öppet hus i Annex1. Ett bra tillfälle för intresserade och nyfikna att stifta närmare bekantskap med den kreativa och gästvänliga miljön. Exakt datum är ännu inte bestämt, men håll utkik här på Acusticumwebben för mer information.

– Alla är varmt välkommen hit på öppet hus, avslutar Mikael Sundkvist.