Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

27 mars 2019, Nyheter

Vår VD får nytt nationellt uppdrag

Bild på Helena Karlberg.

Piteå Science Parks vd Helena Karlberg är nu invald som ledamot i styrelsen för Intressentföreningen för SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Intressentföreningen för SVID är en ideell förening där företag får möjlighet att stärka sin verksamhet med hjälp av design.

– Jag känner mig ödmjukt stolt och hedrad. För Piteå och Norrbotten är det viktigt att finnas med på den nationella arenan och agendan, säger Helena Karlberg.

Idag finns det ett stort behov av design och designprocesser runt om bland landets företag, offentliga verksamheter och organisationer. Rapporter världen över visar på starka resultat för de som använder design på ett medvetet och strategiskt sätt. Det har även visat sig att designprocessen är ett starkt verktyg vid utvecklingsprocesser även utanför företagsvärlden. Sociala och hållbara projekt med designprocessen som ledsagare finner ny mark.

– Utöver detta finns idag en digital värld som blomstrar och ökar med ett starkt användarfokuserat synsätt, säger Helena Karlberg.

Under våren ska Intressentföreningen för SVID slås ihop med Design Region Sweden som består av ett erfaret team av projektledare, affärsutvecklare och forskare med mångårig erfarenhet av operativa insatser i alla landets regioner. Helena Karlberg har tidigare arbetat som ansvarig för Design och destination på SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, och hon var också med och startade Design Region Sweden.

– Piteå Science Parks ambition är att vara en respekterad och uppskattad partner som fungerar som en drivande motor för innovationer och företagande. Då är det viktigt att inte bara verka lokalt, utan även nationellt, säger Helena Karlberg.