Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Våren på Studio Acusticum

Med fler än 150 årliga arrangemang kan man säga att det ständigt händer någonting på Studio Acusticum. Det breda programutbudet har gjort succé och oavsett tycke och smak finns det ständigt något nytt att uppleva. Nu är våren här och med den nya upplevelser. Men också med några intressanta nyheter.

– Först och främst vill jag lyfta fram konserten med Peter, Björn och John den 19 maj. Det är den enda spelningen de gör i Sverige i år. Så vill man se dom måste man åka till Studio Acusticum, säger konserthusets producent AnnaCarin Johansson.

För alla som inte känner till Peter, Björn och John kan man hänvisa till vissellåten, då nickar många instämmande. Ringer det inga klockor så kan man säga att de är hur stora som helst ute i världen och att de besöker orter som Piteå hör verkligen inte till vanligheterna. En bidragande orsak kan vara att John Eriksson, bandets trummis, är från Piteå och Hortlax.

Men det kommer mera. Onsdagen den 19 maj är ett datum att notera i almanackan. Förutom Peter, Björn och John arrangeras Day of ideas, tidigare känd som Idédagen. Inte nog med det, samma kväll delas Piteå kommuns kulturpris ut på stora scenen. Fredag den 21 maj är det Norrlandsoperans symfoniorkesters tur att inta konserthusets stora scen. Dessutom kan du under hela maj månad lyssna till en mängd olika studentkonserter. Vårprogrammet avslutas den 29 maj med säsongens sista Handen på hjärtat, det turnerande klubbkonceptet som besökt Studio Acusticum under vintern och våren.

Världspremiär för livesändningar från Studio Acusticum

Kristian Anttila är liveakten som fått förtroendet att avsluta denna säsong av Handen på hjärtat. Men herr Anttila får ursäkta, det allra mest spännande med kvällen är världspremiären av livesändningar från konserthuset till världen utanför. Under vintern och våren har Studio Acusticum varit en del av projektet ICT-Upplevelse. Nu har man tillsammans med In the cold och Daniel Rosdahl utarbetat ett koncept för att sända konserter över nätet. Den 29 maj är det världspremiär och mer om konceptet finns att läsa här.

Konserthusorgeln

Bygget av konserthusorgeln som ska stå helt klar under 2012 har nu äntligen inletts. Än så länge kan man inte se några spår av själva orgeln, men i slutet av juli ska ytterskalet vara på plats. Därefter väntar en period av installations- och finjusteringsarbete innan den invigs under 2012. Med detta i åtanke är det enkelt att förstå att det inte är något vanligt instrument som skall byggas.

Höstens stora händelse

Avslutningsvis bjuder vi på ett smakprov på vad som komma skall. Just nu förbereder de ansvariga för Studio Acusticum höstens stora händelse. Den 18 september är det premiär för de digitala utsändningarna från konserthuset, ett samarrangemang med Folkets Hus och Parker. Då får Piteå och Studio Acusticum storbesök av Cirkus Cirkör, den världsberömda nycirkusgruppen.

Mer information

Studio Acusticums evenemangsprogram
Arena Piteå